Zdravlje

Ljubav & Sex

Krompir leči celo telo! Ovako ga Rusi koriste!

Krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima širom sveta. Osim sto je izrazito ukusan i može se spremati na različite načine, može poslužiti i kao lek. Krompir poseduje mnoga lekovita svojstva. Leči celo telo! Ovako ga Rusi koriste!

Krompir leči celo telo! Ovako ga Rusi koriste! Svet Plus
Narodni lekovi iz davnine s krompirom

 

Krompir je poznati lek za srce i krvotok. Ruski narodni recepti preporučuju da svi stariji od 40 godina svakoga jutra pre doručka izrendaju jedan srednje velik sirovi krompir i pojedu ga kako bi sprečili arterosklerozu.

 

Jedan stari lek protiv trakavice preporučuje da se naveče jede krompirova salata s uljem od oraha tri dana za redom.

 

U Rusiji su se čepići izrezani iz svežih krompira stavljali u anus kao brzi lek protiv hemoroida.

 

Sirov sok od krompira i vruća krompirova voda stavljali su se na bolne delove tela kod gihta, reume i lumbaga.

 

Kod povišenog krvnog pritiska, kuvajte koru 4-5 krompira 15 minuta u 600 ml vode. Svaki dan popijte 1-2 šolje proceđene i rashlađene tekućine.

 

Svi misle da ima 20 godina, a starija je čak tri decenije! Ovo je tajna!Unutrašnja lekovita upotreba krompira

 

Budući da gotovo uopšte ne sadrži masnoće, odličan je izvor energije za one koji žele da smršaju. Ipak, u narodnim lekovima najviše se koristi sok sirovog krompira, i to tradicionalno za probavne tegobe: dispepsiju, koliku, gastritis, čirove na probavnim organima, bolesti jetre, žučne kamence i zatvor, te kao antacid.

 

Novija istraživanja pokazuju da krompir sadrži neke sastojke koji su možda delotvorni protiv virusa i raka. Kora mu ima antioksidantske osobine, neutralizira razorne slobodne radikale koji su povezani s celim nizom degenerativnih bolesti, te time usporava proces starenja.

 

Spoljna lekovita upotreba krompira

 

Sok od sirovog krompira umiruje upale i ubrzava zaceljivanje kožnih infekcija, hroničnog dermatitisa, rana i čirova. Izrendan krompir pomešan s maslinovim uljem uspešno se koristi za lečenje opekotina, opekotina od sunčanja, napukle kože i natečenih očnih kapaka. Kora od sirovog krompira dobra je obloga za rane i ozebline, a kada se stavi na slepoočnice i protiv glavobolje i migrene.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novi.ba

Povezane vesti:


>