Ostalo

Sme�no

Kuvani paradajz na starinski način! Zimnica bez konzervansa!

Kuvani paradajz na starinski način! Zimnica bez konzervansa! Lekovita svojstva ovog napitka ogledaju se u tome da reguliše metabolizam, jača otpornost organizma, izbacuje suvišnu tečnost iz organizma, snižava krvni pritisak (ukoliko se ne posoli), popravlja krvnu sliku (deluje protiv malokrvnosti), reguliše varenje, pozitivno deluje na bolesti jetre, pankreasa i protiv reume. Zimnica sa juga!

Kuvani paradajz na starinski način! Zimnica bez konzervansa! Svet Plus



Sok od paradajza treba koristiti kod premora jer okrepljuje i čisti organizam, a ujedno telo oslobađa od neprijatnih mirisa. Takođe je dobar prirodni lek protiv prevremenog starenja, kašlja, plućnih bolesti i bolesti mokraćnih organa.


Za sok od paradajza vam je potrebno:

12 kg paradajza (pre čišćenja)
 4 kašike soli
 8 kašike šećera
  crni luk
  ljute papričice,
  celer 


Količinu prepolovite ukoliko vam je 12 kilograma paradajza previše.

 

Domaći ljuti umak! Čili sos! Probudiće vam sva čula!







Priprema:

Paradajz dobro operite, očistite i isecite na komade. Sameljite paradajz mašinicom za mlevenje i procedite u specijalnoj cedaljki. Sipajte u šerpu, dodajte so i šećer i kuvajte. Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta.

Flaše zagrejte u rerni, 10 minuta na 100 stepeni. Vruć paradajz sipajte u vruće flaše. Na svaku flašu stavite parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnute gumicom i stavite zatvarač. Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.


Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>