Ostalo

Smeno

Ostvarenje želja: Kiša Perseida 11, 12. i 13. avgusta od ponoći do zore!

Ostvarenje želja! Kiša Perseida 11, 12. i 13. avgusta od ponoći do zore! Kada kiša zvezda padalica doživi svoj vrhunac, imaćete priliku da vidite više od 60 meteora na sat. Pronađite mesto sa pogledom na otvoreno nebo, opustite se i uživajte u zvezdanom spektaklu, sami ili u društvu.

Ostvarenje želja: Kiša Perseida 11, 12. i 13. avgusta od ponoći do zore! Svet Plus
Kao i svakog avgusta, i u 2020. godini doživećemo meteorski pljusak Perseida, vrhunac kiše zvezde padalica dostižemo u utorak 11. avgusta do četvrtka 13. avgusta.

Kišu meteora najbolje ćete videti na severnoj hemisferi, a možete ih posmatrai svako veče u naredna tri dana - tada postoji najveća šansa da ugledate zvezdu padalicu.

Kada kiša zvezda padalica doživi svoj vrhunac, imaćete priliku da vidite više od 60 meteora na sat. Najbolje je da posmatrate nebo oko 23 časa, naročito kada je vedro, a oni koji duže ostaju budni, nakon ponoći broj zvezda padalica će porasti. Prosečna brzina meteora je oko 59 km/s, tako da oni brzo nestaju.

Kada meteori lete kroz visoke slojeve Zemljine atmosfere, oni svetle i ostavljaju trag iza sebe. Perseidsku kišu meteora karakterišu vrlo svetli bljeskovi, pa je ova kiša meteora najvidljivija.

 

Prognoza ruskog astrologa Pavla Globe za jesen! Pet znakova čeka preokret!


Najbolje je da posmatrate kišu Perseida 11, 12. i 13. avgusta od ponoći do zore.

Pronađite mesto sa pogledom na otvoreno nebo, opustite se i uživajte u zvezdanom spektaklu, sami ili u društvu.

Veruje se da viđenje zvezde padalice nagoveštava novi početak, dobre promene i svetlost koja nas podseća da razmislimo o ostvarenjima o kojima naše srce već duže vreme mašta.

Svaka zvezda padalica simolizuje jednu želju. Zato verujte u čuda, uhvatite pogledom svoju zvezdu padalicu i zamislite veliku želju, istinski od srca.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Lovesensa

Povezane vesti:


>