Lepota

Ljubav

Starenje je neizbežno ali zbog ovih stvari starite preko noći! Izbegnite ih!

Možda mislite da je dovoljno sna (zbog obnavljanja ćelija kože), nanošenje krema sa zaštitnim faktorom (kako biste kožu zaštitili od nepovoljnog sunčevog zračenja) i korištenje preparata za noćnu negu sasvim dovoljno. Varate se... Starenje je neizbežno ali zbog ovih stvari starite preko noći! Izbegnite ih!

Starenje je neizbežno ali zbog ovih stvari starite preko noći! Izbegnite ih! Svet PlusIako je proces starenja neizbežan, sigurno možemo reći da bi većina nas volela da stari graciozno i dostojanstveno. Možda mislite da je dovoljno sna (zbog obnavljanja ćelija kože), nanošenje krema sa zaštitnim faktorom (kako biste kožu zaštitili od nepovoljnog sunčevog zračenja) i korištenje preparata za noćnu negu sasvim dovoljno. Varate se...

 

Međutim, šta ako saznate da način na koji spavate ili večernji režim nege zapravo ubrzava proces starenja? Evo o čemu se radi.

 

Lice na jastuku


Gravitacija pobeđuje kada spavate lizem "zaronjeni" u jastuk. Neposredne efekte – natečenost očiju i podočnjake – uzrokuje gravitacija koja tečnost iz lica povlači ka dole. Vremenom, ovakav način spavanja podstiče opuštanje kože lica i gubitak kolagena.

 

Ako ne želite da brže starite, nemojte spavati licem na jastuku. Najbolje je da spavate na leđima ili na boku kako biste smanjili efekat gravitacije na lice.Ne perete lice


Nije neuobičajeno da žene zaborave da skinu šminku pre spavanja, ali je to sigurno korak koji ne želite da propustite. Pranje lica pre spavanja od suštinske je važnosti za uklanjanje nečistoća, znoja i šminke koji su se taložili tokom dana.

 

Ukoliko ovaj korak preskačete, imajte na umu da to utiče na začepljenje pora, a zatim i nastanak akni i bubuljica. Koristite nežni piling, kako bi koža lica bila čista i spremna za regeneraciju tokom noći.

 

Dijeta i uspešno mršavljenje! 25 malih zlatnih pravila da skinete masne naslage!
Koristite previše preparata za negu


Ako koristite mnogobrojne proizvode za negu kože, a niste sigurni u tačnu upotrebu svakog proizvoda, to može biti štetno za vašu kožu. Na primer: proizvodi koji sadrže retinol koriste se za sprečavanje i ublažavanje bora, a kada se mešaju sa proizvodima koji sadrže benzoil peroksid (sastojak koji se koristi za borbu protiv akni), to kožu može isušiti i nadražiti.

 

Kada koža postane suva i nadražena, ona je crvena i izgleda kao da je reč o upali, a usled toga i najsitnije bore postaju vidljive. Umesto toga, držite se proizvoda koji su vam poznati i koji najbolje odgovaraju vašem tipu kože.Ne pijete dovoljno vode


Hidratacija je veoma važna, jer je voda komponenta kože i struktura ispod kože. Kada ste dehidrirani, koža gubi svoj prirodni sjaj. Sa kratkoročne perspektive, dehidratacija dovodi do suve kože koja dobija naboran izgled te se "povlači" oko očiju.

 

Tokom vremena, konstantna dehidratacija može prouzrokovati gubitak elastičnosti kože. Ukoliko želite da vam koža bude elastična i mladolika, ali i da ne ubrzate proces starenja, potrudite se da dnevno popijete šest čaša vode.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>