Zdravlje

Ljubav

Badem: Lečenje akni, smanjenje holesterola, oporavak posle porođaja!

Lečenje akni, smanjenje holesterola, oporavak posle porođaja! Ovo su promene koje je potvrdila nauka, a koje naše telo doživljava ako svakodnevno konzumiramo badem. U jednom od istraživanja, naučnici su otkrili da je često konzumiranje badema povezano s manjim rizikom od razvoja hipertenzije, kardiovaskularnih bolesti pa čak i karcinoma...

Badem: Lečenje akni, smanjenje holesterola, oporavak posle porođaja! Svet Plus
Lečenje i smanjenje akni
Prema istraživanju koje je objavio Nacionalni institut za zdravlje, pacijenti koji su imali težak oblik akni imali su za 9% manje vitamina E u svom krvotoku. Konzumacija badema za poboljšanje izgleda kože predstavlja tradicionalni lek na Bliskom istoku, za koji se ispostavilo da je i naučno dokazan.

Bademi su prepuni vitamin E, kao i antioksidanasa koji vam mogu pomoći da izlečite akne i pomladite kožu. Ipak ne trebate preterivati, već je dovoljno uzeti tri do četiri badema dnevno jer sadrže i visok nivo Omega-6 masnih kiselina.

Smanjuje holesterol i poboljšava zdravstveno stanje kod dijabetesa
U drugom istraživanju, dokazano je da će pacijenti oboleli od dijabetesa tipa 2 doživeti poboljšanje svog fizičkog stanja ako svakodnevno konzumiraju bademe. Oni, ne samo da pomažu da se arterije pročiste smanjivanjem lošeg holesterola, već doprinose i smanjivanju nivoa šećera u krvi zahvaljujući mineralima koji se u njima nalaze.

 

Horoskop za 4 znaka Zodijaka donosi venčanje do kraja 2020. godine!

Brži i bolji oporavak posle porođaja
U Indiji postoji dugogodišnja tradicija konzumacije badema kao prirodnog leka za regulisanje protoka materija kroz probavni sistem i povećanje energije. Bademi su osnovni sastojak u ayurvedskoj ishrani, a često se preporučuje ženama nakon porođaja kako bi se brže oporavile i sprečile pojavu strija.

Od badema beba može biti pametnija
Dokazano je da bademi mogu povećati moždanu aktivnost. Prema studiji koju je sproveo Barcelona Institute for Global Health, ako u trudnoći konzumirate 74 grama badema svake nedelje možete doprineti da vam beba bude pametnija. U istraživanju koje su sproveli španski naučnici učestvovalo je 2.208 trudnica. Nakon porođaja deca su praćena i testirana kada su imala 1,5 i 8 godina. Deca čije su majke jele bademe tokom trudnoće postigla su bolje rezultate na testovima inteligencije.

Šta je bolje konzumirati: sirovi ili pečeni badem?
Nema razlike. Prema ayurvedskoj medicini, i sirovi i pečeni bademi sadrže iste hranljive materije i pružaju iste zdravstvene koristi za naš organizam.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Informer

Povezane vesti:


>