Zdravlje

Ljubav

Nemate tebletu kod sebe? Visok krvni pritisak snizite za 10 sekundi!

Nemate tebletu kod sebe? Visok krvni pritisak snizite za 10 sekundi! Možda niste znali ali ne znate da je potrebno da u svoj jelovnik unesete dve namirnice. U pitanju su cimet i beli luk.

Nemate tebletu kod sebe? Visok krvni pritisak snizite za 10 sekundi! Svet PlusVisok krvni pritisak je tihi ubica, to ste verovatno već čuli, a da biste sprečili rast pritiska, potrebno je da regulišete svoju ishranu na vreme.


Cimet


Više studija je potvrdilo kako gornji i donji pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisan i zdrav začin - cimet. Ako ubacite pola kašičice u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visoki krvni pritisak.  Dodajte ga čajevima ili nekim drugim napicima koje uzimate u toku dana. Za instant efekt rastopite u ustima malo cimeta u prahu i progutajte.

 

Dijeta i zdravi slatkiši! Možete ih jesti i ako se borite sa viškom kilograma! (RECEPTI)


Beli luk


Ova zdrava namirnica gotovo istog momenta spušta krvni pritisak. Beli luk deluje na krvne sudove tako što ih opušta i proširuje zbog čega krv cirkuliše lakše i time se snižava pritisak. Možda miris nije baš najbolji i ne volite ga ali jedna od mogućnosti je da ga svakog jutra jednostavno progutate. Uzmite čen belog luka i rasečite ga na 4 dela pa ga uzmite sa dosta vode.

Za instant delovanje i trenutno snižavanje pritiska sažvaćite sirovi čen belog luka sa hlebom ili ga iseckajte u omiljenu salatu ili neko drugo jelo.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>