Region

Svet

Preminula Isidora Bjelica! Godinama se borila sa opakom bolešću!

Preminula u stanu svojih roditelja književnica Isidora Bjelica! Godinama se borila sa opakom bolešću! Ovu inforamciju za medije potvrdila je Isidorina sestra. Isidora je iza sebe ostavila muža Nebojšu Pajkića i dvoje dece - Lava Grigorija i Vilu Evangelinu.

Preminula Isidora Bjelica! Godinama se borila sa opakom bolešću! Screenshoot/InstagramOvog popodneva je u Beogradu preminula književnica Isidora Bjelica. Ona se godinama borila sa opakom bolešću, o čemu je često pisala kroz svoje knjige, ali i o čemu je redovno govorila u javnosti.

Ovu inforamciju za njene medije potvrdila je Isidorina sestra, a kako portal Pink.rs navodi Isidora je preminula u stanu svojih roditelja na Novom Beogradu.

"Nažalost, izolacija mi je došla glave za moju primarnu bolest. Praštajte, Gospode Isuse Hriste, pomiluj me grešnu." - napisala je nedavno Isidora na društvenim mrežama.

2012. godine joj je dijagnostikovan rak zbog čega su joj odstranjena oba jajnika, materica i trbušna maramica. Osim mukotrpnih bolova, morala je da se bori i sa psihom jer kancer smatra elegantnim samoubistvom. Bolest ju je naterala da proda oko 3.000 retkih knjiga da bi platila lečenje u inostranstvu. Iako krhkog zdravstvenog stanja, bila je primorana da radi zbog čega se bolest nekoliko puta vraćala.


Isidora Bjelica, udata Pajkić, jedna od najtiražnijih srpskih književnica, filmski kritičar, režiser i autor pozorišnih komada. Važila je za skandal majstora i jednu od najkontroverznijih ličnosti na Balkanu. Rođena je 10. decembra 1967. godine u Sarajevu. Osim po bestselerima, poznata je po šeširima koji su vremenom postali njen zaštitni znak.

U prvom razredu osnovne škole je odbila da nosi kecelju pa je postala omiljena u društvu i sva deca su želela da se igraju sa njom. Gimnazijski period su obeležila Isidorina zaljubljivanja, uglavnom u pankere, i performanse koje su privlačile pažnju drugih ljudi. Vozila je se na đubretarskom kamionu obučena u roze odeću recitujući Bajronovu poeziju, prodavala je ljubičice u parku, napolju je ležala na krevetu dok joj je momak svirao violinu, itd. Često je putovala, posebno u Pariz i Njujork koje je obožavala, i prva je u Sarajevu obukla mini suknju. Dva puta je obišla zemaljsku kuglu i naučila je pet svetskih jezika.

 

Isidora Bjelica - poslednji dani! Lečila se u Makedoniji!
 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>