Ostalo

Sme�no

Sirova čokoladna pita! Fenomenalan recept!

Ova pita se veoma lako pravi. Nema pečenja i čekanja, sve je veoma jednostavno! Sirova čokoladna pita! Fenomenalan recept! Čokolada se već vekovima smatra afrodizijakom. Od drevnih Asteka do francuskog dvora i Kazanove svi su se složili u jednom, da je čokolada zaista pravi „eliksir ljubavi.“ 

Sirova čokoladna pita! Fenomenalan recept! Screenshoot/24kitchen.rs




Potrebno:

200g čokoladnih napolitanki
6 supenih kašika neslanog putera
malo grube morske soli
220g poluslatkih čokoladnih mrvica
2 šolje sira rikota
1/4 šolje punomasne slatke pavlake


 

Krempita iz čaše! Brzi recept! (VIDEO)







Priprema:

U multipraktiku (ili gnječeći u plastičnoj kesici ili šolji) izlomiti čokoladne napolitanke u sitne mrvice. Prebaciti u posudu za mešanje. U maloj šerpi otopiti puter i zatim ga preliti preko mlevenih napolitanki. Dodati malo soli i promešati gumenom špatulom ili drvenom varjačom. Izvrnuti smesu u stakleni ili metalni pleh veličine 22cm. Utisnuti rukama ili šoljom, da se smesa ravnomerno rasporedi po dnu i ivicama pleha. Staviti u frižider na 20 minuta ili u zamrzivač na 5 minuta, da se stvori čvrsta korica.

Otopiti čokoladu u šerpi sa duplim dnom. Ostaviti sa strane.

U multipraktiku ( može i mikserom) izmutiti rikotu par sekundi, da nadođe. Uliti otopljenu čokoladu i izmutiti još 45 sekundi, dok se ne dobije kremasta smesa.

Viljuškom ili mutilicom umutiti 1/4 šolje slatke pavlake u velikoj posudi, da se zgusne. Dodati smesu sa rikotom i čokoladom i dobro promešati da se sjedini.

Izvaditi koru iz frižidera i rasporediti fil unutra. Vratiti u frižider na par sati pre serviranja.


Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: 24kitchen.rs

Povezane vesti:


>