Region

Svet

Radoš Bajić: Decenija pakla! Glumac je bio na meti mafije zbog duga!

Iako zvuči kao dobar zaplet za akcioni film, glumac je otkrio neverovatan detalj iz svoje biografije! Decenija pakla! Umesto da glumim, tih dramatičnih deset godina gajio sam višnje, podizao zasade loznih kalemova, prodavao semenski kukuruz, bavio se poljoprivredom i i preživljavao od trgovin i uvoza veštačkih đubriva. Glumac je bio na meti mafije zbog duga!

Radoš Bajić: Decenija pakla! Glumac je bio na meti mafije zbog duga! Screenshoot/InstagramGlumac i reditelj Radoš Bajić obradovaće nas sledeće godine filmom i serijom "Heroji Halijarda". Međutim, do kraja ove godine, biće objavljena njegova autobiografija. 

U njoj će, između ostalog, Radoš ispričati šta mu se dešavalo u periodu od 1996. do 2006. godine, koji on naziva "decenijom pakla", za koju kaže da mu je najgori period u životu. 

"Umesto da glumim, tih dramatičnih deset godina gajio sam višnje, podizao zasade loznih kalemova, prodavao semenski kukuruz, bavio se poljoprivredom i i preživljavao od trgovin i uvoza veštačkih đubriva. Posle 20 godina permanentno uzlazne karijere, 1996-206, pojavio sam se u samo dva filma, i to za dve nezapažene epizodne uloge", prenosi "Kurir". 

"U mom spoljnotrgovinskom biznisu nekoliko godina sam radio solidno, nekada vrlo dobro, a nekad čak izuzetno uspešno, da sam zasmetao krupnim igračima koji su u to vreme kontrolisali tržište agrokompleksa u Srbiji. Da bi me eliminisali kao jednog od najvećih uvoznika veštačkih đubriva iz Rusije, Rumunije i Austrije, u aprilu 2004. smestili su mi aferu sa ciljem da me kompromituju. Uz asistenciju korumpiraih, za tu svrhu angažovanih policijskih najamnika, nije im bilo teško da izvedu prljavu operaciju mog javnog srozavanja jer mi je tog proleća kasnila isporuka UREE46N, koju sam avansno platio partnerima u Rusiji. Da nesreća bude veća, brod mog veštačkog đubriva nikad nije ni stigao u Srbiju jer sam bio žrtva prevare ruskih partnera, teške više stotina hiljada dolara". 


I onda kreće "zezanje". 

"Nažalost, kasno sam ukapirao fakat koji oduvek važi u trgovini s braćom Rusima, a koji je poražavajući. Da više od 70 odsto prometa cementa, uglja, betonskog gvožđa, veštačkih đubriva i ostalih strateških sirovina koje Rusija izvozi i plasira po svetu, konrtoliše njihova mafija, koja je jedna od najmoćnijih i najstrašnijih u svetu. A poznato je da ruska mafija ne likvidira dužnike, nego ih nadzire, neguje, čuva i pritiska da bi kad-tad naplatila potraživanja. Ali zato, gotovo po pravlu, likvidira svoje poverioce. Zašto da nekome duguju pola miliona dolara kad mogu da ga pošalju u večna lovišta i - duga više nema. Danas, posle skoro dve decenije, teško mi je da poverujem da sam realno bio u takvoj opasnosti. Poznavaoci rilika o pravilima i etičkim kodeksima ruske mafije me uveravaju da sam ostao živ isključivo zbog toga što sam bio ludo hrabar."

Usudio se da sedne u avion i ode u Moskvu.

"Otišao sam da se raspitam "gde je moja roba i gde su moje pare". Danas znam da sam bio opserviran od operativaca FSB (Federalna služba bezbednosti), ali su me videli i bosovi mafije koji su zapravo bili moji pravi partneri, a da ja o tome nisam imao ni pojma. Od dve mogućnosti - da me likvidiraju u njihovom dvorištu ili da me trajno ostave na miru, oni su se, srećom, odlučili za ovo drugo", napisao je glumac u autobiografiji, koja je još uvek u nastajanju. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/kurir/mondo


>