Region

Svet

Region

Žikina dinastija se nastavlja! Nikola Kojo u glavnoj ulozi!

Žikina dinastija se nastavlja! Nastavak genijalnog serijala u pripremi! Nikola Kojo u glavnoj ulozi! Dogodovštine u porodici Žike Pavlovića, koga je odigrao maestralni Dragomir Bojanić Gidra, privlačile su milionsku publiku, još od prvog dela "Ludih godina", snimljenog davne 1977. godine.

Žikina dinastija se nastavlja! Nikola Kojo u glavnoj ulozi! Screenshoot/InstagramNekada su "Žikina dinastija" i njeni nastavci punili bioskopske sale, a sada je komisija FCS procenila da i svojevrsni nastavak kultne franšize "Luda godina" ima potencijal i odobrila sufinansiranje ovog projekta sa 22,5 miliona dinara na konkursu za komercijalni repertoarski film.

"Lude godine" je nastavak, ali i takozvani reboot "Žikine dinastije", odnosno nastaviće priču jednog od likova koje smo videli u originalu. To će biti Nikola Kojo, koji će baš kao i u originalnom ostvarenju, igrati Žikinog unuka Mišu. On je sada otac dvojice dečaka, od kojih je jedan tinejdžer, na pragu "onih", ludih godina.

Dogodovštine u porodici Žike Pavlovića, koga je odigrao maestralni Dragomir Bojanić Gidra, privlačile su milionsku publiku, još od prvog dela "Ludih godina", snimljenog davne 1977. Zaljubljeni mladi par Marija i Boba prošli su svakojake nevolje sa svojim porodicama u nastavcima serijala "Došlo doba da se ljubav proba", "Idi mi, dođi mi", "Ljubi, ljubi, al glavu ne gubi", "Žikina dinastija"... Brojne reprize na domaćim televizijama i dalje beleže visoku gledanost, što je za komisiju FCS bila jedna od preporuka, prenose "Novosti".


 


"Iako je od prethodnog filma iz franšize do danas prošlo skoro 30 godina, ona je, zahvaljujući čestim TV reprizama, kao i dostupnosti na Internetu poznata današnjoj publici, čak i mladoj, pa se može očekivati da ovaj film generiše veliko interesovanje," navodi se, pored ostalog, u obrazloženju.

Autor scenarija je Milena Marković, profesorka na FDU, svestrana autorka, ali i ćerka čoveka koji je potpisao originalni scenario, Jovana Markovića.

 

Emotivno! Film - Togo, pas koji je proslavio svoju rasu!


"Njen scenario predstavlja osveženje, ne samo za franšizu, već i za domaći repertoarski film uopšte. Humor je suptilan i dolazi iz likova i neobičnih i neočekivanih situacija. Iako je dovoljno jasan i komunikativan, scenario nema tendenciju da podilazi publici," saopštio je FCS.

Film "Luda godina" režiraće Milan Konjević. Komisija je podržala i filmove "Plavi safir" reditelja Marka Jocića i Andrije Miloševića (22,5 miliona), i "Brod budućnosti" reditelja Jovana Arsenića (20 miliona dinara).


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: Novosti.rs

Povezane vesti:


>