Lepota

Ljubav

Kovrdže su ponovo hit - Jednom mini-val, celo leto frizura!

Nepisano je pravilo da dame sa prirodnim kovrdžama pate za ravnom, glatkom, sjajnom kosom, a one koje imaju baš takvu sanjaju o lepršavim neobuzdanim kovrdžama. Kovrdže su ponovo hit - Jednom mini-val, celo leto frizura! Postupak mora uraditi stručnjak, a vlasi potom treba adekvatno negovati.

Kovrdže su ponovo hit - Jednom mini-val, celo leto frizura! Svet PlusMini-val je prava stvar za leto jer ćete uvek imati ženstvenu frizuru i rešićete se feniranja. Postupak mora uraditi stručnjak, a vlasi potom treba adekvatno negovati.


Nepisano je pravilo da dame sa prirodnim kovrdžama pate za ravnom, glatkom, sjajnom kosom, a one koje imaju baš takvu sanjaju o lepršavim neobuzdanim kovrdžama. Nekada popularna trajna ponovo je doživela procvat, ali je donela i dileme: da li oštećuje kosu, koliko zaista traje, kako potom negovati vlasi...


Oprez pre nego što stavite mini-val

Budući da je mini-val tretman koji hemijskim sastojcima lomi vlasi kako bi se one lakše kovrdžale, poželjno je da vam kosa prethodno nije tretirana. Ukoliko pak često menjate boju kose, koristite presu ili se blajhate, pričekajte nekoliko meseci ili ošišajte oštećene delove kako je ne biste još više uništili, ali i da bi lokne uspele. Zato je najbolje mini-val raditi na prirodnoj i netretiranoj kosi. Takođe, važno je da se, pre svega, konsultujete sa frizerom, koji će proceniti kako je najbolje izvesti ovaj postupak.


Neophodno održavanje nakon tretmana

Kad izađete iz salona, bićete mnogo slobodniji jer ćete uvek imati spremnu frizuru, bez feniranja i uvijanja, koje iritira posebno leti. Biće dovoljno samo da kosu operete, prirodno je osušite i protresete rukama. Ipak, valjalo bi da redovno brinete o svojim novim kovrdžama.


 

Najlepša frizura ovog leta! Kosa je sveža i blistava!

Prvo, po izlasku iz salona pričekajte dva do tri dana, pa tek onda operite kosu. Potom je važno da vlasima pružite dubinsku negu. Pronađite odgovarajuće preparate za zdravlje i sjaj kose, naročito ako je ona prirodno suva. U ponudi su negujući šamponi, maske i regeneratori koje bi valjalo redovno koristiti.

Gledajte i da penu za kovrdžavu kosu zamenite kremama i gelovima, jer je oni neće toliko isušiti. Takođe, izbegavajte sušenje fenom kad god je moguće.


Nakon mini-vala nema nazad

Do savršenih kovrdža doći ćete po ceni od 1.500 do 5.000 dinara, u zavisnosti od salona i od dužine vaše kose, a tretman traje jedan do dva sata. Raspitajte se dobro gde biste da izvedete ovu promenu jer je važno da frizer bude stručan. Ne žurite i dobro razmislite, zato što posle mini-vala nema nazad – sve dok vam nova kosa ne izraste.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Žena

Povezane vesti:


>