Lepota

Ljubav

Paž kosa iz modnih magazina! Četiri prelepe frizure! (VIDEO)

Punđa pompadur, venac, riblja kost i još mnogo frizura mogu da se naprave od ravne kose do ušiju. Paž kosa iz modnih magazina! Četiri prelepe frizure! 

Paž kosa iz modnih magazina! Četiri prelepe frizure! (VIDEO) Screenshoot/Youtube



Žene sa srednjom dužinom kose uvek imaju istu frizuru, jer misle da nema mnogo mogućnosti da promene izgled. Greše.



Riblja kost

Obično se veruje da "riblju kost" mogu da naprave samo žene sa dugačkom kosom. Naprotiv, to je moguće i sa paž frizurom.

Istina, treba nabaviti specijalnu plastičnu cik-cak ukosnicu koja podseća na spojene spajalice. Pramenovi kose se provuku kroz svaku rupicu i preostali repić na vratu se zakači gumicom i uvuče.


Punđa pompadur

Pravi se izuzetno jednostavno, a potrebno je nabaviti samo jednu ili dve ukosnice, u zavisnosti da li je kosa poslušna.


Pokupi se kosa u visini slepoočnice, ne steže previše i zakači ukosnicom. Ukosnica treba da se okrene ka temenu, a ne nadole. Ukoliko se donji deo sakupi i veže još jednom ukosnicom dobija se kompletna punđa.

 

Frizure i greške posle 40. godine! Ovako nećete izgledati starije!






Razdeljak

Ukrasne šnale koje koriste žene da dugačku kosu pokupe u punđu iskoristite za potpuno drugačiju namenu. Nabavite usku, ali lepo ukrašenu šnalu i zakačite je na razdeljak. Ne samo što će izgledati veoma zaniljivo, nego će tokom kritičnih dana kada izraste kosa, učiniti da se manje vidi razlika sa ofarbanom bojom!


Venac

Poslednjih godina mogu da se kupe dugačke tapacirane gumice ili marame koje su u delu koji se nosi preko čela ukrašene, a deo za potiljak nije. Oko gumice treba problačiti kosu i polako je  rolati da bi se, na kraju,  dobio venac. Sa paž frizurom je najbolje kosu sakupiti u potiljku, a ukrašeni deo staviri preko čela ili na temenu.



Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magazinnovosti

Povezane vesti:


>