Style

Ljubav

Ovog leta će se nositi MULO! Jedine papuče u kojima žena izgleda elegantno!

Ovog leta će se nositi "Mulo"! Ovo su jedine papuče u kojima žena uvek izgleda elegantno. Postoje i muške mulo papuče i veoma su elegantne, a nose se uz bermude ili pantalone sa podvrnutim nogavicama.

Ovog leta će se nositi MULO! Jedine papuče u kojima žena izgleda elegantno! Screenshoot/Instagram




Ove papuče su se nosile još u starom Rimu, ali u Evropi nisu popularne do 16. veka. Ponovo su postale popularne zahvaljujući lepoticama sa Bliskog istoka.

Gotovo da ne postoji modni kreator koji nije ponudio svoju verziju "mulo papuča". Reč je ravnoj obući, pokrivenih prstiju i otvorene pete. Najčešće ima kaišić preko risa i iz daljine deluju kao da žena nosi mokasine. Magazin "Elle" je najavio povratak mulo papuča proglasivši ih cipelama godine 2017. Ipak, moderne su postale tek ovog leta.
 

Bezuslovna ljubav! Pas zna šta je to! A, čovek...



 

Veoma su udobne, slažu se sa suknjama, pantalonama, bermudama, pa i večernjim, dugačkim haljinama. Mogu biti u svim bojama i sa najrazličitijim ukrasima.

Većina kreatora je ponudila svoju verziju mulo papuča, pa se tako kupiti u srebrnoj boji, sa animal printom, ukrašene zlatnim šljokicama, cvećem, bobicama, kockicama...

Mulo papučama su novi život udahnuli Italijani, a prvo su se pojavile u Veneciji. Uostalom, u Italiji se mulo papuče, zahvaljujući blagoj klimi, nose veći deo godine.


 

Postoje i muške mulo papuče i veoma su elegantne, a nose se uz bermude ili pantalone sa podvrnutim nogavicama.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magazin.novosti

Povezane vesti:


>