Lepota

Ljubav

Opadanje kose: Lavanda, delotvoran čuvar kose i kože glave!

Opadanje kose, nekim optimalnim količinama, smatra se normalnim, pogotovo u proleće i jesen. Međutim, razlozi za opadanje kose mogu biti i drugog porekla. Lavanda, delotvoran čuvar kose i kože glave!  

Opadanje kose: Lavanda, delotvoran čuvar kose i kože glave! Svet PlusPrirodni eliksir za kosu - isperite kosu čajem od jedne biljke i biće gusta i bujna!

Opadanje kose, nekim optimalnim količinama, smatra se normalnim, pogotovo u proleće i jesen. Međutim, razlozi za opadanje kose mogu biti i drugog porekla – nekada to može biti stres, nekada loša ishrana i pad imuniteta, aponekad su u pitanju i genetski faktori.

Šta god od navedenog da je u pitanju – gubitak kose se može sprečiti ili drastično smanjiti prirodnim putem, a u tome će vam pomoći lavanda.

Lavanda je biljka koja je poznata po brojnim blagotvornim dejstvima na organizam, a pokazala se i kao veom delotvoran "čuvar" kose i kože glave.

 

Sunce je sve jače, a koža sve osetljivija! Uklonite pege sa lica!

Kada je opadanje kose u pitanju lavanda će najdelotvornija biti ukoliko je koristite na sledeći način:

 

Uzmite 15-20 g osušenih cvetova lavande i pomešajte sa 25 g suvih cvetova kamilice. Prelijte kombinciju bilja sa 3 litra vode i kuvajte dok ne proključa. Procedite i prohladite mešavinu, pa u dobijeni čaj dodajte još 50 ml sveže isceđenog limunovog soka.

 


Operite kosu na način kako je inače perete, ali umesto poslednjeg ispiranja vodom, kosu isperite mešavinom čaja od lavande. Koristite mešavinu pri svakom pranju najmanje mesec dana, a rezulatati će biti jača, otpornija, sjajnija i kosa koja drastično manje opada.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>