Lepota

Ljubav

Celulit je uzrokovan brojnim faktorima! Evo kako izabrati pravi preparat!

Celulit je uzrokovan brojnim faktorima, uključujući genetiku, metabolizam, ishranu, hormone, fizičku aktivnost…Nažalost, kada se jednom razvije, počinje uporna potraga za preparatom ili tretmanom koji će nam pomoći da ga se rešimo. Evo kako izabrati pravi preparat!

Celulit je uzrokovan brojnim faktorima! Evo kako izabrati pravi preparat! Svet Plus



Od brojnih anticelulit preparata, najbolji efekat daju anticelulit mleka i anticelulit ulja za masažu, kremovi za učvršćivanje kože, kao i redovna upotreba pilinga

Celulit je uzrokovan brojnim faktorima, uključujući genetiku, metabolizam, ishranu, hormone, fizičku aktivnost… Nažalost, kada se jednom razvije, počinje uporna potraga za preparatom ili tretmanom koji će nam pomoći da ga se rešimo. Ali, to je uglavnom teška i dugotrajna borba koja većinu žena, posebno u zrelim godinama, obeshrabri pa često odustanu. Međutim, dobar anticelulit preparat može vizuelno da poboljša stanje celulita na kritičnim regijama, posebno ako se nanosi u dužem vremenskom periodu i kombinuje sa pravilnim načinom života i pravovremenim anticelulit terapijama.

Glatka i zategnuta koža

Ipak, nameće se pitanje: 

kako među hiljadama anticelulit preparata na tržištu izabrati pravi, kada svaki obećava? Odgovor je jednostavan i glasi – adekvatni aktivni sastojci. Najbolji proizvod treba da ima odgovarajuću podlogu koja neće zapušiti pore i adekvatne aktivne sastojke koji će prodreti u kožu i biti apsorbovani kako bi ispoljili svoje efekte na celulit. Ovi preparati su obično formulisani na bazi aktivnih sastojaka koji imaju lipolitičke efekte, stimulišu cirkulaciju i limfnu drenažu i povećavaju tonus kože. 

Rezultat? Glatka i zategnuta koža! Najpoznatije supstance u borbi protiv celulita su metilksantini (teofilin, aminofilin, kofein), zatim amino-kiselina L-karnitin, rutin, kao i ekstrakti biljaka kao što su npr. gotu kola – Centella Asiatica (stimuliše proizvodnju kolagena i elastina), artičoka, ginko biloba.


Ekstrakt artičoke stimuliše limfni drenažni sistem, olakšavajući detoksikaciju i eliminaciju viška vode iz tela. Kofein prodire u dublje slojeve kože, gde izaziva lipolizu (razlaganje masti), dok ginko biloba u ovim preparatima povećava mikrocirkulaciju u području dermisa i na taj način ubrzava detoksikaciju i povećava tonus kože. Ekstrakt artičoke snažno je sredstvo za stimulaciju metabolizma masti, detoksikaciju i eliminaciju viška tečnosti iz organizma. 

Pored toga, antioksidansi su grupa supstanci koje se široko koriste u ove svrhe, pre svega ekstrakt zelenog čaja i njegov derivat EGCG (epigalokatehin galat). Ovaj ekstrakt sadrži u sebi teobromin koji prodire duboko u kožu, i na celulit deluje slično kofeinu, stimulišući oslobađanje uskladištenih masti – lipolizu.

 

Bol, strah, strepnja! Kako otključati zgrčeni mišić duše!






Značaj etarskih ulja

Upotreba etarskih ulja u anticelulit preparatima omogućava koži da na najbolji i najefikasniji mogući način primi i druge aktivne sastojke, jer terpeni etarskih ulja povećavaju penetraciju drugih supstanci, da ne govorim o njihovim značajnim pojedinačnim efektima. Zato je prisustvo etarskih ulja veoma značajno, moglo bi se reći i neohodno za maksimalne efekte anticelulit preparata. 

Tu, pre svega, spadaju etarska ulja grejpfruta (stimuliše limfnu drenažu), mandarine (detoksikacija i ubrzavanje cirkulacije), čempresa (stimuliše cirkulaciju), ruzmarina (pojačava mikrocirkulaciju i detoksikaciju), geranijuma (univerzalan za negu kože), bršljana i drugih. Ulje bršljana je veoma popularno, kao i njegov ekstrakt, jer podstiče površinsku cirkulaciju i vrši detoksikaciju masiranog dela tela, štiti kožu i zateže je i rastvara masnoće u potkožnom tkivu.

Od brojnih anticelulit preparata, najbolji efekat daju anticelulit mleka i anticelulit ulja za masažu, kremovi za učvršćivanje kože, kao i redovna upotreba pilinga (nanosi se celim dlanovima i kružnim pokretima na kritične zone).

Da bi se u ovim preparatima ostvario efekat lipolize (topljenja nagomilane masti), neophodno je napomenuti da lipolitičke supstance i etarska ulja moraju biti rastvoreni u prirodnim podlogama (ulja, kremovi), kako bi mogli prodreti kroz kožu i dermis i doći do ciljanog masnog tkiva, gde će biti apsorbovani. Veštačke podloge i parafinsko ulje zapušavaju pore i sprečavaju prodiranje aktivnih supstanci u dublje slojeve kože, gde bi trebalo da ispolje svoje dejstvo i tako daju vidljiv rezultat.

Zato, ne odustajte od anticelulit krema. Proverite samo njihov sastav i budite uporne, jer zategnuta i nahranjena koža već je pola posla na putu do mladalačkog izgleda.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: tosamja

Povezane vesti:


>