Zdravlje

Ljubav

Autosugestija i njenih 13 tajnih moći! Sugestija je ogromna snaga!

Autosugestija i njenih 13 tajnih moći! Sugestija zasnovana na ubeđenju je ogromna snaga. Ako izvesne osobe ne postižu autosugestijom očekivane rezultate, to je zato što nemaju poverenje u sebe ili što je čine s naporom, a to je najčešći slučaj.

Autosugestija i njenih 13 tajnih moći! Sugestija je ogromna snaga! Svet Plus



Autosugestija je instrument kojim treba da naučimo da se služimo kao i svakim oruđem. I najbolje oruđe u neveštim rukama daje slabe rezultate. Ukoliko te iste ruke postanu vešte, istim oruđem postići će se dobri rezultati.

Svesna autosugestija primenjivana s poverenjem, a dubokom verom u sebe, ostvaruje se matematičkom tačnošću u granicama onoga što se ne protivi zdravom razumu.

Ako izvesne osobe ne postižu autosugestijom očekivane rezultate, to je zato što nemaju poverenje u sebe ili što je čine s naporom, a to je najčešći slučaj. Da bi se sugestija pravilno primenila, apsolutno je potrebno da se ne primenjuje s naporom. Napor nameće prisusvo volje, a uporeba volje mora se izbeći pošto treba isključivo primenjivati uobraženje.

Veliki je broj onih koji su se dugo uzalud lečili zamišljajući da će se odmah izlečiti sugestijom. To je greška. Nerazumno je tako misliti. Od sugestije treba tražiti samo ono što ona može dati, tj. postepeno poboljšanje, koje se malo-pomalo pretvara u potpuno izlečenje, ako je ono uopšte moguće.

Mnogi postupci koje upotrebljavaju nelekari svode se na autosugestiju. Svi ti postupci, ma kakvi bili: vračanje, gestikulisanje i slične scene, imaju cilj da kod bolesnika izazovu lečenje autosugestijom.

Suprotno onome što se misli, fizička oboljenja se mnogo lakše leče nego psihička.

Bifon je govorio: „Stil, to je čovek“, a ja kažem: „Čovek je ono što misli da jeste“. Strah od neuspeha čini da i nešto što je najverovatnije – ne uspe, kao što misao o uspehu vodi do njega.
 

Svi imamo loše dane ali Zodijak ima i tri izuzetno nesrećna znaka!




Ubeđenje je potrebno isto toliko onome ko primenjuje sugestiju kao i onome na kome se ona primenjuje. To ubeđenje, ta vera, čini da se postignu uspesi tamo gde su sva druga sredstva bila bezuspešna.

Sugestija drugih nikada ne može biti jača od sopstvene.

Nekada se verovalo da se hipnoza može primenjivati samo pri lečenju nervnih oboljenja, a njen domet je mnogo veći. Hipnozom se deluje preko nervnog sistema, a nervni sistem upravlja celim organizmom. Dakle, preko nervnog sisema može se delovati i na sve bolesne organe.

Strpljenje i istrajnost čine snagu ličnosti i zato ih treba koristiti.

Nikad ne gubite iz vida osnovni princip autosugestije: „Uvek optimizam, čak i onda kada izgleda da se situacija tome protivi.“

Sugestija zasnovana na ubeđenju je ogromna snaga.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/krstarica

Povezane vesti:


>