Region

Svet

Severina kažnjena! Kazna se duplira svaki put kad se ogluši o zabranu!

Severina kažnjena zbog objava na Instagramu! Kazna se duplira svaki put kad se ogluši o zabranu! Koliko će tačno Severina platiti, odlučuje Opštinski građanski sud u Zagrebu, u čijoj je predmet nadležnosti.

Severina kažnjena! Kazna se duplira svaki put kad se ogluši o zabranu! Screenshoot/InstagramSeverina Kojić (48) mora da plati novčanu kaznu u još neutvrđenom iznosu, svakako većem od nekoliko desetina hiljada dinara, jer se oglušila o odluku Županijskog suda u Dubrovniku te je i nakon njihove zabrane na svom Fejsbukk i Instagram profilu objavila nekoliko fotografija na kojima je sa sinom. Koliko će tačno Severina platiti, odlučuje Opštinski građanski sud u Zagrebu, u čijoj je predmet nadležnosti.

Naime, dubrovački sud potvrdio je privremenu meru zagrebačkog suda, prema kojoj se pevačici na Fejsbuku i Instagramu zabranjuje objavljivanje fotografija maloletnog sina, kojeg ima iz veze sa srpskim preduzetnikom. Takođe, sud joj je naložio da u roku od osam dana od stupanja na snagu rešenja ukloni sve njegove fotografije s društvenih mreža. Sud je propisao i da će, u slučaju da se ogluši na ovu odluku, Severina morati platiti skoro 80.000 dinara novčane kazne, koja će se određivati u duplo većem iznosu svaki put kad se ogluši o zabranu.

 

Kad je donosio ovu odluku, sud je, kako mediji saznaju, vodio računa o nekoliko bitnih činjenica. Jedna od njih je da se roditelji dečaka ne slažu oko objave fotografija njihova sina, odnosno da se otac izričito protivi njegovom medijskom izlaganju. Porodični zakon propisuje da roditelji koji imaju zajedničko starateljstvo odluke i saglasnosti koje su bitne za dete treba da donesu zajedno, odnosno sporazumno.

Viber

Autor: O.J
Izvor: 24sata.hr


>