Zdravlje

Ljubav

Hibernacijska dijeta! Umirite stres, hormone i pojačate sagorevanje masnoća!

Mršavite uz pomoć meda! Umirite stres, hormone i pojačate sagorevanje masnoća! Tokom noći se pokreću mehanizmi za obnavljanje celog naše organizma! Hibernacijska dijeta!

Hibernacijska dijeta! Umirite stres, hormone i pojačate sagorevanje masnoća! Svet PlusMetabolički procesi tokom sna pomažu da se ublaži dejstvo hormona stresa a moguće je i pojačati sagorevanje masnoća!

U tome može da nam pomogne blagotvorno dejstvo meda, koje možete uzeti na različite načine - u toplom napitku, u smutiji ili doslovno iz tegle.

Potrebno je samo da uzmete jednu do dve kašike meda! Ova dijeta se naziva "hibernacijska dijeta".

Ključno pravilo hibernacijske dijete je da pre spavanja uzmete jednu do dve kašike meda, bilo u toplom napitku, u smutiju ili direktno iz tegle.

Dijetu je osmislio britanski farmaceut i nutricionista Majk Mekinis, koji kaže da ona istovremeno deluje na bolji san i mršavljenje jednostavno koristeći biologiju našeg tela i sarađujući s njom umesto da radi protiv nje.

Hibernacijska dijeta deluje tako što aktivira prirodni mehanizam organizma koji kontroliše telesnu težinu.

Ne morate da se borite protiv svog tela na svakom koraku kako biste postigli zdravu težinu, ističe Mekinis. Ključ je da se obnavljajući mehanizmi tela pokrenu tokom noći, ubrzavajući metaboličke procese i sagorevanje masnoća, ublažavajući delovanje hormona stresa i pomažući nam da se tokom noći bolje naspavamo. I tu nastupa med. Pre svega, dobro je znati da li ste dobar kandidat za hibernacijsku dijetu.
 

Kako da zaustavite hormonsko gojenje!

Postavite sebi sledeća pitanja:

1. Budite li se redovno tokom noći?

2. Znojite li se noću?

3. Muči li vas refluks tokom noći?

4. Budite li se usred noći jer morate ići u WC?

5. Osećate li mučninu rano ujutro?

6. Budite li se iscrpljeni?

7. Je li vam ujutru grlo suvo?

8. Imate li grčeve tokom noći?

9. Osećate li slabost rano ujutro?

Ako je vaš odgovor DA na makar jedno od ovih pitanja, to može značiti da svoju jetru niste "opskrbili gorivom" potrebnim za njen pravilan rad noću. Umesto da sagoreva masnoće i obnavlja mišiće, vaše telo proizvelo je veliki talas hormona stresa dok ste spavali.

Med je odavno cenjen zbog svojih terapeutskih svojstava. Autor hibernacijske dijete tvrdi da fruktoza i glukoza u medu telu daju gorivo koje mu je potrebno tokom noći, a koje kontroliše ravnotežu nivoa šećera u krvi i podstiče sagorevanje masnoća. Evo kako!

Dok spavate, med će stimulisati rad jetre i umanjiti delovanje hormona stresa koji otežavaju mršavljenje i spavanje. Međutim hibernacijska dijeta se ne temelji samo na medu.
 

Veganska ishrana ili meso? Blizanci su se različito hranili! Pogledajte rezultat!

Za najbolje rezultate važno je da se pridržavate zdrave ishrane, što podrazumeva izbegavanje procesuiranih namirnica, poput belog hleba, pice, burgera, čipsa, piva i šećera i konzumiranje namirnica koje sadrže nutrijente važe za naš organizam, bez suvišnih aditiva.

Uz hibernacijsku dijetu preporučuje dva ili tri treninga otpornosti nedeljno.

Za to ne morate da idete u teretanu – i kod kuće možete da koristite lagane tegove ili kesice napunjene šećerom ili pirinčem kako biste odradili trening.

I u jogi i pilatesu postoje vežbe otpora koje možete da isprobate.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Lepa i srećna


>