Ostalo

Sme�no

Soda bikarbona i puder: Uklanja fleke i neprijatne mirise iz obuće!

Dečji puder je koristan u domaćinstvu, jer uklanja fleke, ali i neprijatne miris iz obuće i ormana. Takođe i soda bikarbona efikasno pomaže, a postoji i trik za eliminisanje bakterija!

Soda bikarbona i puder: Uklanja fleke i neprijatne mirise iz obuće! Svet Plus



Kod nekih cipela, patika i drugih vrsta obuće, materijal sa unutrašnje strane upija i zadržava znoj stopala, i tako obuća poprima jak miris zbog koga vam je neprijatno da se u nečijoj kući izujete.

Osim što je dobar za negu bebine kože, dečji puder može da vam bude veoma koristan u domaćinstvu, pogotovo za uklanjanje neprijatnih mirisa iz obuće i ormana.

Kada često nosite iste cipele, naročito ako vam se znoje noge, javlja se neprijatan miris. Stavite malo dečjeg pudera u cipele i ostavite ih tako preko noći. Pre nego što ih obujete, samo istresite puder iz obuće. 

Dečji puder neutrališe neprijatne mirise i iz ormana. Sve što treba da uradite je da teglu ili staklenu činiju sa puderom stavite u orman na nekoliko sati ili preko noći.

Soda bikarbona ima široku primenu u domaćinstvu, tačnije u čišćenju, tako da nećete pogrešiti ako se i u ovom slučaju opredelite za nju. Ima sposobnost da otkloni fleke i mrlje, ali takođe može da upija vlagu i neprijatne mirise. Iz tog razloga je mnogi često upotrebljavaju za uklanjanje neprijatnog mirisa iz obuće.

Šta treba da uradite? 

Po jednu kašiku sode bikarbone stavite u svaku cipelu (patiku, čizmu). Lepo rasporedite sodu bikarbonu duž čitavog gazišta i sa strane, i ostavite da tako odstoji preko noći. Sutradan će vam obuća delovati kao nova. Pre obuvanja istresite višak sode bikarbone iz obuće.

Trik za eliminisanje bakterija

Ovaj trik je vrlo efikasan. Bilo bi poželjno i korisno da u kući uvek imate malo žalfije i lavande. To su dve biljke koje jako dobro prikrivaju i otklanjaju mirise, pogotovo one neprijatne. 

Ono što treba da uradite je da u obuću stavite nekoliko listova žalfije i nekoliko grančica lavande. Nakon toga, obuću iznesite na terasu ili prozor, kako bi svež vazduh preko noći eliminisao bakterije. 

Ujutru će vaše cipele biti spremne za obuvanje, a što je najbitnije, neprijatan miris će biti otklonjen.
 

Zašto vaša beba plače! Sedam razloga i sedam načina da je smirite!





Nemojte bacati koru pomorandže, limuna ili grejpfruta. Kora ovih voćki vam može poslužiti da otklonite neprijatan miris obuće. Kao i u prethodnim trikovima, potrebno je da koru stavite u cipele, ostavite preko noći da odstoji, i cipele će biti kao nove.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>