Zdravlje

Ljubav

Pun i mlad mesec! Vreme je za gladovanje! Dijeta raspored!

Pun i mlad mesec! Vreme je za gladovanje! Dijeta raspored kada i kako treba započeti! Mesečeva dijeta podrazumeva određeni režim ishrane diktiran kretanjem i položajem Meseca.

Pun i mlad mesec! Vreme je za gladovanje! Dijeta raspored! Svet PlusBez obzira na to da li ćemo leto provesti na nekoj bajkovitoj plaži ili na kućnoj terasi, da bismo regulisali telesnu težinu, pored modernih dijeta, od pomoći vam može biti i stara, proverana. Mesečeva dijeta podrazumeva određeni režim ishrane diktiran kretanjem i položajem Meseca.

Uz malo discipline i minimalnim odricanjem pomoći ćete svom organizmu da povrati prirodnu ravnotežu i olakšati metabolizmu da bez previše problema izbaci višak tečnosti, pa tako i otrova iz sebe.

Dijeta podrazumeva potpuno 24-časovno gladovanje u vreme kada Mesec prelazi iz faze u fazu, što počinje prvog sata nakon prelaska. To znači da, određenog sata kada Mesec počinje novu fazu, krećete sa dijetom i držite je naredna 24 sata. Za to vreme dozvoljen je maksimalan unos vode (od dve do četiri litra i više), a samo izuzetno limunada i čajevi, ali bez šećera. Na ovaj način moguće je izgubiti i do tri kilograma telesne težine.
 

Debela koka za čir na želucu, povrede, psorijazu, bubuljice...

 
"Ovu dijetu nije teško držati, jer se u vreme Mesečevih mena metabolizam menja i potreba za unosom hrane je manja."
 
 
Iako zvuči surovo, ovu dijetu nije teško držati, jer u vreme Mesečevih mena sam metabolizam se menja, pa je i potreba za unosom hrane smanjena i može da se nadoknadi unosom tečnosti.

Naravno, osobe koje imaju zdravstvene probleme, ovu dijetu treba obazrivo da primenjuju dok ne upoznaju svoj organizam i ne pronađu pravu meru na koji način mogu da izdrže ovaj post.

Kada je Mesec u opadanju (od punog do poslednje četvrti) tečnosti se ne nagomilavaju u organizmu kao kada je u porastu, pa zato možete opuštenije sebi da priuštite hranu koju volite a koja je problematična kada je reč o kalorijama.
 
"Kada Mesec raste vodite računa o kvalitetu i količini hrane, jer je organizam sporije obrađuje."

 
Kada je u rastu, vodite računa o količini i kvalitetu hrane, jer sve što unesete u sebe organizam će mnogo duže prerađivati i izbacivati nego u prethodnoj fazi.

Pun i mlad mesec - Iskoristite ove mene i 24 sata se odreknite hrane i pića (osim vode) i na taj način očistite organizam od svih zaostalih otrova i masnoća koje ste nataložili tokom faza.

  
"Ne samo dijetu, kada je Mesec u porastu započnite sve što želite da vam uspe!"
 
Sve ovo se odnosi i na ponašanje. Mesec ne deluje samo na tečnosti u organizmu, već i na celokupna dnevna dešavanja koja su uzrokovana promenama raspoloženja i opštom atmosferom. Pa tako, kada je Mesec u porastu, započnite nove projekte, jer će oni imati tendenciju da se razvijaju i rastu. Kada je u opadanju, izbegavajte bilo kakav novi početak, jer će on ići otežano i usporeno. U vreme Mesečevih mena izbegavajte krupne promene, a post kao način ishrane primenite i kao model opšteg ponašanja.

Poznato je da na određene ljude Mesečeva mena utiče jače, a na neke slabije. Ipak, ona deluje na sve ljude na Zemlji, pa prema tome, ukoliko ste primetili da s vremena na vreme imate neobjašnjive promene raspoloženja, napade plača i depresije, emotivne šokove bez stvarne osnove, razdražljivost i svadljivost - obratite pažnju na kretanje Meseca i proverite koliko se to poklapa sa njegovim fazama. Upoznajte njegov ritam i živite u skladu sa njim.Mesečeve mene

Jun Pun mesec - 5. 6 - 21:12:53
Poslednja četvrt - 13.6 - 08:24:13
Mlad mesec - 21. 6 - 08:41:55
Prva četvrt - 28. 6 - 10:16:11 
Jul Pun mesec - 5. 7 - 06:44:53
Poslednja četvrt - 13. 7 - 01:29:31
Mlad mesec - 20. 7 - 19:33:23
Prva četvrt - 27. 7 - 14:33:02 
Avgust Pun mesec - 3. 8 - 17:59:18
Poslednja četvrt - 11. 8 - 18:45:18
Mlad mesec - 19. 8 - 04:42:06
Prva četvrt - 25. 8 - 19:58:11Ostale teme o dijeti možete pronaći OVDE!

 
 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novosti

Povezane vesti:


>