Ostalo

Sme�no

Sirće glavni saveznik u kuhinji! Skida fleke, čisti šerpe i rešetku roštilja!

Sirće glavni saveznik u kuhinji! Skida fleke, čisti šerpe i rešetku roštilja! Ako se roštilj i šerpa ne operu odmah ostaje tvrdokorna masnoća koja se ne može skinuti kupovnim deterdžentima.

Sirće glavni saveznik u kuhinji! Skida fleke, čisti šerpe i rešetku roštilja! Svet PlusUkoliko se dogodi da vam zagodi šerpa, na dno sipajte tri prsta vode, pa u njoj rastvorite malo praška za pecivo. Posle 15 minuta šerpu uobičajeno operite. Ukoliko je dno mnogo zagorelo stavite i malo deterdženta, zatim dobro istrljajte žicom za ribanje posuđa.


Postoji i drugi način. U zan sipajte dve šoljice vode, zatim i tri kašike sirćeta, pa stavite na šporet. Kada voda proključa, sklonite šerpu sa ringle i stavite sodu bikarbonu. Nakon pet minuta prospite tečnost i dno oribajte grubom stranom sunđera. Ukoliko na dnu i dalje ima naslaga, dodajte još malo sode bikarbone, pa zagoreli sloj oribajte žicom za sudove.

Roštiljanje je pravo zadovoljstvo u ovo doba godine, ali posle ukusnog obroka treba dobro očisiti rešetke na kojima ste pekli meso. Kao sredstvo za uklanjanje masnoće i prljavštine sa roštilja možete da koristite sirće.
 

Mesečni horoskop za jun 2020. godine! Lav ima tajnog obožavaoca...

Semenke sincokreta posebno treba da konzumiraju žene!
U bocu sa raspršivačem sipajte dve čaše sirćeta i isto toliko vode. Isprskajte rešetke roštilja sa obe strane dok ih dobro ne natopite i ostavite da se suše najmanje 10 minuta. U međuvremenu prolijte ostatak tečnosti iz boce i napunite je samo sirćetom. Isprskajte aluminijumsku foliju, a zatim njome istrljajte unutrašnjost roštilja. Posle toga nije potrebno ispiranje.

Ukoliko ste izgrebali laminat dok ste premeštali stvari u kući, ne brinite se, jer je oštećenja moguće lako ukloniti. I to pomoću jezgra oraha. Sve što treba da uradite je da orahom dobro istrljate ogrebotine ili svetle mrlje na podu. Laminat će upiti ulje jezgrovitog voća i oštećenja neće biti vidljiva.
 

Kuhinja: Nemate vagu? Postoji drugi način da izmerite ono što želite!

Ovaj trik pomaže da uspešno uklonite i dublje ogrebotine, ne samo one male i plitke. Na isti način probajte da se rešite oštećenja na nameštaju, ormanu, stolovima, stolicama...

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novosti

Povezane vesti:


>