Lepota

Ljubav

Lepota i nega za vreme toplih dana!

Lepota i nega za vreme toplih dana! Režim nege lica, kako treba da se brinete o svojim laktovima i kako nega kose mora da izgleda u proleće.

Lepota i nega za vreme toplih dana! Svet PlusNega kože u toku zime svodi se, manje više, na “preživljavanje”: 

Umotamo se da nam vetar i hladnoća što manje štete, a na lice nanosimo kreme koje će ga koliko je to moguće hidrirati. Dani su sada lepši, temperatura raste, hidratacija lica neka bude vaš prioritet.

Evo šta treba da radite:

- Krema za lice treba da bude sa zaštitnim faktorom, preporučuju stručnjaci za negu kože. To što Sunce još nije počelo da “prži” ne znači da je bezazleno. Ako ne želite da dobijete prevremene bore, povedite računa o prevenciji kože lica.

- Neka vaše negovane usne mame na poljupce. Osetljiva koža usana tokom zime često postane suva i sklona promenama kao što su perutanje i pucanje. Rešenje je jednostavno: svaki put kad perete zube četkicom nežno iznasirajte površinu usana. Zatim obavezno nanesite balzam za  usne koji će im pružiti neophodnu vlažnost.

- Nega kose je takođe važna. Posle duge zime, i kosi je potrebna dodatna nega. Regenerator i maske za kosu moraju postati neizostavan deo vaše nedeljne rutine. Osim toga, pravi je trenutak da odete da skratite krajeve. A možda da izvučete i koji pramen, kako biste postigli efekat prave prolećne frizure?
 

Horoskop za majke i ćerke! Najbolje i najgore kombinacije!

- Koža na laktovima je izuzetno osetljiva, te joj treba redovan piling i nanošenje neke jače hranljive kreme. To će biti dovoljno da nestane suva koža u ovoj zoni.

- Noćni “brzinski” tretman za stopala je sledeći korak. Proleće znači – sandale. Dakle, deblji sloj kreme za negu stopala, pamučne čarapice i do jutra ćete imati meka i nežna stopala.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/lepotaizdravlje.rs


>