Style

Ljubav

Loše spavate, budite se noću!? Pun mesec i uticaj na ljude!

Loše spavate, budite se noću i ne osećate se najbolje. Često vas nešto iritira i razdražuje, a znate da uzrok tome nisu hormoni. Pun mesec i uticaj na ljude!

Loše spavate, budite se noću!? Pun mesec i uticaj na ljude! Svet Plus




Loše spavate, budite se noću i ne osećate se najbolje. Često vas nešto iritira i razdražuje, a znate da uzrok tome nisu hormoni. Teško vam je da objasnite stanje koje traje danima. Jeste li se zapitali da li je možda u tom periodu bio Pun Mesec?

 
Pojedini ljudi primećuju promene u ponašanju i osećanjima koje ne mogu da objasne sve dok ne pogledaju u kalendar i vide da je to period punog meseca.  Koliko god ste radi da to pripišete slučajnostima, varato se. Naučno je dokazano, piše elephantjournal.com. da Pun Mesec utiče na vas.

U periodu Punog Meseca dolazi do oseke zbog uticaja meseca na vodu. Kako je naše telo sastavljeno od 80 procenata vode, naučnici i atrolozi smatraju da se nešto slično dešava i našem telu. Oseka u telu koja utiče na mozak.

Uticaj Punog Meseca može da se oseti preko bubrega. Kako su oni zaduženi za regulaciju tečnosti u organizmu, tokom ovih dana primećujemo njihovu pojačanu aktivnost, kao i poremećaj u varenju i balansu hormona. Može se primetiti i povećanje rizika od pojedinih bakterija kao što je kandida tokom ovog perioda.
 

Limun, soda bikarbona, crni čaj i jabukovo sirće smanjuju znojenje!





Pun mesec: Simptomi koje možete primetiti

Neki od simptoma koji javljaju su: nadimanje, umor, prehlada, pad imuniteta, povećana glad, opstipacija ili dijattreja, škripanje zubima noću, iritacija, osip, poremećaj sna, oscilacije u težini, glavobolje.

Najpoznatiji parazit kome pogoduje Pun Mesec je Blastocystis Hominis. Simptomi koje on izaziva su migrene, lupanje srca i bol u leđima.


Kako da utvrdite da li vam Pun Mesec stvara tegobe

Ako želite da utvrdite da li i vas “muči” pun Mesec, ovo biste trebali da uradite. Počevši od danas, u narednih par nedelja pratite simptome kao što su temperatura, bol, problemi sa zdravljem koje imate i ocenite njihov intenzitet na skali od 1 do 10.

Počnite da pratite ove simptome i beležite kada su oni izraženi a kada ih nema. Posebnu pažnju obratite na period punog Meseca. Ako primetite pogoršanje nekih simptoma, onda znači da ste u rizičnoj kategoriji i da morate da povedete malo više računa o sebi.

 

Soda bikarbona: Prirodna maska za uklanjanje fleka na nausnicama!





Pripremite se. Ove godine retrogradni Merkur će biti u sledećem periodu:

od 18. juna do 12. jula

od 14. oktobra do 3. novembra


Kao i svaki put doneće uobičajene nevolje u vezi sa tehnologijom i komunikacijom. Tokom ovih perioda obratite dodatnu pažnju na vaše ljubavne veze koje već mogu biti napete. Smirujte situaciju na ljubavnom polju, bez nekih grubih komentara, kako biste sačuvali ono što imate.

Evo kada će planete biti retrogradne:

Pored Merkura, Venera će biti retrogradna od 13. maja do 25. juna, a Pluton od 24. aprila do 4. oktobra.

Retrogradna Venera mogla bi da donese puno problema parovima, čineći ih manje sposobnim za izražavanja ljubavi i terajući ih da osećaju krivicu i kada to nije potrebno.

Tokom retrogradnosti Plutona, nagle brze promene mogu dovesti do perioda povlačenja u sebe, čak i za većinu znakova koji su inače društveni. To bi moglo da dovede do prekida nekih veza, što će biti bolno, ali će vam doneti duhovni rast koji će vam pomoći da prevaziđete gubitak.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/lepotaizdravlje.rs

Povezane vesti:


>