Zdravlje

Ljubav

Limun, soda bikarbona, crni čaj i jabukovo sirće smanjuju znojenje!

Znojenje je prirodni pokušaj tela da spusti telesnu temperaturu. Prirodna, zdrava i jeftina sredstva! Limun, soda bikarbona, crni čaj i jabukovo sirće smanjuju znojenje! 

Limun, soda bikarbona, crni čaj i jabukovo sirće smanjuju znojenje! Svet PlusDok fizički napor kao i boravak u toplom prostoru uzrokuju pojačano znojenje, ono se neretko manifestuje i u situacijama poput stresa i napetosti. 

Pred vama su četiri prirodna sredstva koja će vam pomoći tokom toplih pa i vrelih dana, u borbi protiv znojenja.

1. Jabukovo sirće

Jabukovo sirće deluje kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno njime prebrišete pazuhe. Suv tufer natopite mešavinom jabukovog sirćeta i vode u odnosu 2:1, pa prebrišite površine tela na kojima se učestalo i jako znojite. Postupak ponovite svako veče pred spavanje.

2. Soda bikarbona

S obzirom na njeno pakovanje, možete je uvek imati kod sebe, pa je ona najčešći i najefikasniji saborac u borbi protiv znojenja. Dodajte prstohvat sode bikarbone u malo vode ili na vlažne prste i nanesite ispod pazuha. Istrlajte kožu, ostavite da se osuši i papirnom maramicom uklonite ostatak praška.
 

Neobična beauty pomagala: Šibica, soda bikarbona i belance!
3. Crni čaj

Tanin, kojim crni čaj obiluje, sadrži kiselinu koja deluje kao prirodni antiperspirant. Na taj način utiče na žlezde i smanjuje preterano znojenje. Skuvajte pola šoljice vode i u nju dodajte crni čaj. Nakon jednog minuta izvadite vrećice i odložite ih na tacnicu da se ojlade. Stavite vrećice ispod pazuha ili na područje na kom je znojenje pojačano, ostavite da deluje 5 minuta pa ih uklonite.

4. Limun

Limun se dosta dugo, kroz istoriju koristio za kontrolisanje telesnih mirisa, pa i protiv pojačanog znojenja. Citrična kiselina ubija bakterije, pa limun deluje kao prirodni dezodorans, ali nakon tretiranja kože limunom trebalo bi izbegvati odlazak na sunce.

Limun isecite na pola i polovinom istrljajte pazuhe. Ostavite da deluje 15 do 30 minuta pa isperite kožu hladnijom vodom.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/lepotaizdravlje.rs

Povezane vesti:


>