Ostalo

Smeno

Posadili ste bosiljak, evo kako da žbun bude ogroman!

Vreme je za mirisne, začinske biljke koje leče celo telo... Posadili ste bosiljak, evo kako da žbun bude ogroman! Vašoj biljci morate obezbediti toplotu, sunčevu svetlost i vlagu!

Posadili ste bosiljak, evo kako da žbun bude ogroman! Svet PlusUkoliko imate malu saksiju u kojoj gajite bosiljak, zaboravite za veliku žetvu. Korenima bosiljka potrebno je mnogo prostora i zemlje da se dobro protegnu: zato mu obezbedite veliku saksiju ili ako ste u mogućnosti, posadite ga u bašti.


Ako ga gajite iz semena, obezbedite mu mnogo toplote i sunčeve svetlosti. Biljka bosiljka prati razvoj i rast paradajza, a pravilo za sadnju paradajza je da ga  sadite u baštu sve dok nije hladno da golom nogom stanete na zemlju.


Tek kada je zemlja dovoljno topla i više nema opasnosti od mrazeva, posejte bosiljak ili ga presadite u baštu.
 

Odbranite se od komaraca samo jednom biljkom!

Bosiljak voli vodu, ali ne i baru. Stoga ga posadite u dobro drenirano tlo i uživajte u širokim i mesnatim listovima bosiljka.

 

Prve listove bosiljka berite kada biljka formira krošnjicu, ali ne dopustite da bosiljak procveta. Čim krene da pušta pupoljke vi ih nežno otkinite sa još dva tri lističa okolo. Tako ćete dobiti grm bosiljka koji možete lepo da berete i pravite omiljeni pesto.
 

Soda bikarbona protiv dosadnih puževa!

Soda bikarbona umesto pesticida! Cveće buja, puževi beže, čisti se zemlja!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still


>