Zdravlje

Ljubav

Brezina voda! Moćni napitak! Razbija celulit, jača imunitet...

Brezina voda! Moćni napitak! Razbija celulit, jača imunitet... U Rusiji se već decenijama koristi kao dodatak ishrani i u medicinske svrhe. U poslednje vreme postala je popularna i u Evropi i to sa dobrim razlogom. 

Brezina voda! Moćni napitak! Razbija celulit, jača imunitet... Svet Plus



Drvo breze prirodno filtrira preko 100 litara vode dnevno kroz svoj koren i upija mnoge minerale i hranljive sastojke. Ovaj napitak leči celo telo, od glave do pete.

Obiluje mineralima, vitaminima, aminokiselinama i enzimima, bogat je izvor vitamina C i B. Predstavlja pravi osvežavajući prirodni energetski napitak.

 

Evo nekoliko razloga zašto biste trebali redovno da koristite sok od breze:

 

1. Jača imunitet

Zahvaljujući bogatstvu vitamina i minerala, brezina voda, je odlična za jačanje imunog sistema i otpornosti organizma.

 

2. Povoljno deluje na holesterol

Istraživanja su pokazala da saponin, sastojak brezinog soka, ima svojstvo da snižava holesterol u krvi.


3. Čisti organizam od toksina

Brezina voda pomaže da se iz organizma eliminiše višak soli (natrijuma), fosfata, ureičke kiseline, amonijaka, kao i određeni lekovi.

 

4. Pomaže rad jetre

Redovna upotreba eliminiše štetne materije kao što su toksini i masnoće i na taj način pospešuje rad ovog organa koji igra značajnu ulogu u pravilnom funkcionisanju organizma.

 

5. Podmlađuje kožu i vraća joj blistavost

Ona potpomaže rast dermalnih i epidermalnih ćelija, pa zato ten postaje čistiji.

 

Brezina vodi se može koristi za umivanje, a zbog antiinflamatornih svojstava deluje blagotvorno na kožne probleme kao što su akne i ekcemi. Ovakav način upotrebe vraća i elastičnost koži, pa je na taj način čuva mladoliki izgled.
 

Soda bikarbona protiv dosadnih puževa!



 

6. Ublažava probleme sa zglobovima

Pošto poseduje antiinflamatorna svojstva, brezina voda poseduje može da doprinese ublaženju upalnih procesa u zglobovima. Osim toga, zato što pomaže da se izbaci višak ureičke kiseline, ona sprečava nagomilavanje njenih kristala u zglobovima i oko njih i tako ublažava upale i tegobe izazvane ovim uzrokom.


7. Doprinosi zdravlju zuba

Brezina voda sadrži ksilitol, a to je prirodni šećer koji neutrališe određeni tip bakterija koje izazivaju kvarenje zuba. 

 

8. Blagotvorno deluje na bubrege I digestivni trakt

Ovaj sok je naročito pogodan za čišćenje bubrega jer neutralizuje otrovne otpadne materije i filtrira ih kroz urinarni trakt. Pozitivne efekte ima i na želudac.

 

9. Pomaže pri uklanjanju celulita i regulisanju težine

Ubrzava metabolizam i može da bude saveznik osobama koje vode bitku sa suvišnim kilogramima.

 

Brezin sok se sakuplja na zanimljiv način: jednostavnim bušenjem kore drveta kap po kap u posudu ili vrećicu – voda koja se cedi iz drveta je neverovatan dar prirode. Sok od breze može da se dobije samo jednom godišnje – u proleće – i to u ograničenim količinama.

Veliko stablo može da da oko tri litre kvalitetnog soka, dok mlade breze nisu preporučljive za izvlačenje soka. Takav čisti sok breze može da se koristi nekoliko dana ili da se flašira za kasniju upotrebu.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći
 OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/BastaBalkana

Povezane vesti:


>