Zdravlje

Ljubav

Tiamin - vitamin koji igra ključnu ulogu u zaštiti od korona virusa!

Istraživanje je pokazalo! Tiamin - vitamin koji igra ključnu ulogu u zaštiti od korona virusa! U ovim namirnicama ga ima najviše!

Tiamin - vitamin koji igra ključnu ulogu u zaštiti od korona virusa! Svet Plus
Tiamin, aneurin ili vitamin B1 predstavlja jedan od vitamina B grupe koji su rastvorljivi u vodi i učestvuju u mnogim metaboličkim procesima u organizmu.


Poznato je da je deficit vitamina B1 vrlo čest kod pacijenata koji boluju od mnogih plućnih bolesti. Nedavno istraživanje je pokazalo povezanost nedostatka ovog vitamina i obolevanja od korona virusa. 


Ukoliko se telu ne obezbedi dovoljna količina ovog vitamina, imunitet slabi, a organizam postaje ranjiviji i manje otporan. Pored vitamina D i C, timian igra ključnu ulogu u borbi protiv svih infektivnih bolesti. Ovu tezu su potvrdili mnogi lekari i sprovedena istraživanja. 

 

Vitamin B1 smanjuje rizik od srčanih oboljenja, neuroloških poremećaja, dijabetesa, bori se protiv depresije i lošeg raspoloženja. Povoljno deluje na funkcionisanje nervnog sistema i na imuni sistem.


Evo kako se nedostatak ovog vitamina manifestuje: 


Nedostatak vitamina B1 dovodi do slabosti, umora, psihoza i oštećenja nerava. Veliki deficit vodi ka oštećenju mozga, srčanih mišića i respiratornih organa.
 

Troskot – najbolji prirodni lek! Lečenje bolesti disajnih i probavnih organa! 

U ovim namirnicama ga ima u izobilju: 


Vitamina B1 se nalati u kvascu (hleb, kvasna peciva, pivo), mekinjama, nerafinisanim žitaricama, mahunarkama, pirinču, mesu, jajima, orašastim plodovima, mleku, kupusu, spanaću, krompiru i raznim drugim vrstama voća i povrća. Često se proizvodi od brašna obogaćuju vitaminom B1.

 

Preporučena dnevna doza ovog vitamina:


Muškarci 14 godina i stariji : 1.2mg
Žene 14 godina i starije: 1.0mg

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći
 OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still


>