Svet

Region

Proxima, film koji će vas dovesti do suza! (VIDEO)

Film koji će vas dovesti do suza! Prošlogodišnji bioskopski hit "Ad Astra" sa Bred Pitom u glavnoj ulozi našao je svoju dramsku paralelu sa najnovijim filmom "Proxima", u kojem popularna glumica Eva Grin tumači ulogu vrhunski pripremljenog astronauta spremnog za najizazovniju kosmičku misiju.

Proxima, film koji će vas dovesti do suza! (VIDEO) Screenshoot/InstagramFilm koji će mnogi uporediti i sa proslavljenim i nagrađivanim ostvarenjem "Gravitacija" sa Sandrom Bulok u glavnoj ulozi, do sada nije prikazivan kod nas i u okruženju i imao je  svoju regionalnu premijeru u subotu, 18. aprila, na online bioskopu MOJ OFF.

Rediteljka Alisa Vankur kojoj je "Proxima" treći igrani film okrenula se temi žene, njenom profesionalnom pozivu, ali i ulozi samohrane majke.

Francuskinja Sara je astronaut koja se obučava u Evropskoj svemirskoj agenciji u Kelnu. Jedina je žena prisutna u okviru napornog i iscrpljujućeg programa, ali ona je ujedno i majka koja sama živi sa svojom sedmogodišnjom ćerkom i zbog toga što malo vremena provodi sa njom, oseća krivicu.
 

Serija Tajkun, sedma epizoda: On zna da je počinila zločin! (VIDEO)


 

Sarina ljubav je toliko intezivna da je skoro nepodnošljiva, a kada je izaberu za člana posade za jednogodišnju misiju nazvanu "Proxima" tada, u odnosima između majke i ćerke, nastaje razdor.

Snimljeno na stvarnim lokacijama za obuku u delovima Evrope, Rusije i Kazahstana, realistična drama  u smislu svog okruženja i tehničkih specifičnosti stvara osećaj kao da gledate dokumentarani prikaz instezivnih priprema stvarnih astronauta.

Na repertoaru prvog Online bioskopa MOJ OFF, koji je od 11. aprila zvanično otvorio vrata svoje virtuelne sale, naći će se italijanski biografski film "Izdajnik" (The Traitor) Marka Belokija, o čuvenom suđenju iz 1986. kada su se na optuženičkoj klupi našli brojni članovi sicilijanske mafijaške organizacije Koza nostre,a sudija Falkone video je spas samo u jednom iz njihovih redova, doušniku Tomazu Bušeti.

Veliki ciklus filmova reditelja Paola Sorentina poznatog i po praćenim serijama Mladi Papa i Novi Papa naći će se od subote na online repertoaru, među kojima su izdvojeni i dobitnik nagrade Oskar za najbolji strani film “Velika lepota”, ali i ostvarenje “Loro” koji je zatvorio prošlogodišnji FEST-u, o čuvenom političaru i biznismenu Silviju Berluskoniju. Sorentino oslikavajući portret bivšeg italijanskog premijera napominje da je u filmu "sve istina i sve laž".

Svaki ponedeljak i četvrtak rezervisani je i za po jedan besplatan film.


Film "Proxima" će biti dostupan na premium video na zahtev platformi festivala Moj OFF.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Mondo

Povezane vesti:


>