Ostalo

Sme�no

Najlepši citati o mačkama! Jedna od retkih slobodnih duša na ovom svetu...

Najlepši citati o mačkama! Ono što je super kod mačaka je njihova beskrajna raznovrsnost. Čovek može odabrati mačku koja će odgovarati skoro svakom enterijeru, boji, životnom standardu, karakteru, raspoloženju. Ipak, ispod krzna, ma koje boje bilo, biće zapravo nepromenjena, jedna od retkih slobodnih duša na ovom svetu...

Najlepši citati o mačkama! Jedna od retkih slobodnih duša na ovom svetu... Foto: Olja Marković



"Oprezan sam kao i mačka koja bi da ukrade hranu", Viljem Šekspir.

"Ako je riba otelotvorenje pokreta vode onda je mačka odslikan blagi povetarac", Doris Lesing, novinarka i kniževnica.

"Nikada se nisam udala pošto nije bilo potrebe. Imam tri kućna ljubimca koji ispunjavaju istu svrhu kao i muž. Imam psa koji se dere svako jutro, papagaja koji psuje čitavo popodne i mačku koja kući dolazi u pola noći", Marija Koreli, glumica.

"Kada mački nešto narediš, ona tu naredbu prosledi svom repu", Kineska izreka.

"Sa psima i ljudima to je ljubav uz jarke boje. Kada je reč o mačkama, radi se o pastelnim nijansama", Luis A. Kamuti, veterinar specijalista za mačke.

"Neke mačke su slepe, neke i potpuno gluve, ali nijedna nije glupa", Entoni Euver, pesnik.
 

Očistite lako dlake od kućnih ljubimaca sa nameštaja!





"Ljubitelji i vlasnici mačaka se razlikuju po tome što najčešće nisu konformisti. Kako bi i bili kada mačke upravljaju njihovim životima?", Luis J. Kamuti, veterinar specijalista za mačke.

"Umetnici vole mačke, vojnici pse", Desmond Moris, zoolog i antropolog.

"I najmanja mačka je remek delo", Leonardo Da Vinči.

"Voleo bih da mogu pisati tako misteriozno kao što je mačka", Edgar Alan Po.

"Šta je lepše - mačji pokret ili njeno mirovanje?", Elizabet Hamilton, pesnikinja i esejista.


"Neke mačke su slepe, neke i potpuno gluve, ali nijedna nije glupa", Entoni Euver, pesnik.

"Razlog zbog koga se mačke stalno negde penju je kako bi gledale sa visine na skoro svaku životinju, što je i razlog zbog koga ne vole ptice", KC Bufington, humoristkinja.
 

Mačke i večiti problem sa nameštajem! Zaštitite ga od mačjih noktiju!





"Mačke postoje kako bi opovrgle dogmu kako je sve stvoreno da bi služilo čoveku." Pol Grej, umetnik.

"Mačka reče - "Ja nisam prijatelj niti sluga, ja sam mačka koja šeta sama, i želim ući u tvoju pećinu", Rađard Kipling.

"Knjige su moji izložbeni psi koje gajim i prodajem kako bih izdržavao svoju maćku", Robert Graves, književnik.

"Mačka "prospe" svoje telo podu kao vodu. I sam taj prizor odmara", Vilijam Lajon Felps, profesor, književni kritičar i pisac.

"Ideal smirenosti postoji u mački koja sedi", Džuls Rejnard.

"Verujem da su mačke duhovi koji su nakratko sišli na zemlju. Mačka, siguran sam, može hodati po oblacima a da ne propadne", Žil Vern, pisac.
 

Kućni ljubimci! Sa njima smo srećniji i zdraviji!





"Čak i kada su pregojene, mačke znaju zlatno pravilo - iako ste debeli zauzimajte elegantne poze", Džon Veic, dizajner i pisac.

"Mačke su prilično osetljiva bića i podložne su mnogim bolestima mada nikada nisam čuo da neka pati od nesanice", Džozef Vud Krutč, prirodnjak, pisac, kritičar.

"Problem sa mačkama je što imaju isti pogled bez obzira da li upravo gledaju u noćnog leptira ili u masovnog ubicu", Paula Poundstone, književnica i komičarka.

"Izgleda da se mačke ponašaju po principu da nikada nije šteta tražiti ono što vam treba", Džozef Vud Krutč, prirodnjak, pisac, kritičar.

"Ono što je super kod mačaka je njihova beskrajna raznovrsnost. Čovek može odabrati mačku koja će odgovarati skoro svakom enterijeru, boji, životnom standardu, karakteru, raspoloženju. Ipak, ispod krzna, ma koje boje bilo, biće zapravo nepromenjena, jedna od retkih slobodnih duša na ovom svetu", Erik Gurnei.

"Ne možete biti vlasnik mačke, u najboljem slučaju možete biti partneri", Ser Hari Svenson, pisac.
 

Nekoliko razloga zašto vaša mačka deluje ljuto!




"Zanimljivo, ne postoji način da čovek govoreći o mačkama prođe kao normalna osoba", Den Grinberg, profesor i sociolog.

"Kada bi svakoga koga sretnemo tretirali sa toliko ljubavi kao što to činimo sa nama omiljenom mačkom i oni bi verovatno počeli da predu", Martin Buksbaum, prevodilac i teatrolog. 

"Mačke uvek znaju da li ih određeni ljudi vole ili ne. Mada ih to ne tera da nešto i učine po tom pitanju", Vinifred Karier, pisac i izdavač.

"Od svih Božjih stvorenja, samo se jedno ne može potčiniti i vezati na uzicu. To stvorenje je mačka. Kada bi se čovek mogao ukrstiti sa mačkom to bi njega unapredilo ali bi unazadilo mačku", Mark Tven, pisac.

"Mačji slušni aparat je napravljen tako da dozvoljava ljudskom glasu da lako uđe na jedno uvo i odmah izađe na drugo", Stefan Baker, pisac.
 

Šta se to sada gomila u Nemačkoj?! Nije u pitanju toalet papir!





"Mačke znaju tajnu kako se dolazi do hrane bez rada, do krova nad glavom bez zatočavanja i do ljubavi bez odricanja",  W.L. Džordž, pisac.

"Svako ko je proveo određeno vreme u društvu mačke dobro zna da mačke imaju puno razumevanja kada su u pitanju ograničenja ljudske vrste", Klivlend Amori, pisac.

"Mačka ne vidi nijedan razlog da se podredi drugoj životinji, makar ona stajala i na dve noge", Sara Tompson, horistkinja.

"Primetio sam da ono što mačka najviše ceni kod čoveka nije njegova moć da joj obezbeđuje hranu, što uzima zdravo za gotovo - već njegovu sposobnost da je zabavi," Džeofri Haushold, savremeni pisac.

"Volim mačke jer uživam u svom domu a malo po malo mačke postaju njegova vidljiva duša", Žan Kokto, francuska umetnica, pesnikinja, glumica, rediteljka, slikarka.

"Sa kvalitetima koje mačka poseduje kao što su lična higijena, privrženost, strpljivost, ponos i hrabrost, pitam vas - koliko nas bi moglo postati mačka?", Fernand Meri.

Ne zaboravite da lajkujete SVET PLUS 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>