Zdravlje

Ljubav

Soda bikarbona uz dva dodatka rešiće se pesticida i bakterija sa voća i povrća!

Da možemo, svi bismo rado kupovali samo namirnice s ‘bio’ oznakom ili od proverenih prodavača. Ipak, postoji način, soda bikarbona uz dva dodatka rešiće se pesticida i bakterija sa voća i povrća!

Soda bikarbona uz dva dodatka rešiće se pesticida i bakterija sa voća i povrća! Svet Plus



Nažalost, zbog cene ili drugih razloga, prisiljeni smo kupovati namirnice iz supermarketa, iako znamo da često dolazi sa drugog kraja sveta i da je prskano.

Ali šta ako bismo vam rekli da se svih pesticida i otrova bez problema možete sami rešiti kod kuće?


Da, možete ‘očistiti’ kupljenu hranu i bez imalo straha je jesti kod kuće kao da je iz vašeg vrta. Sve što vam treba za ovaj mali poduhvat su voda, jabukovo sirće, limunov sok i soda bikarbona.
 

Soda bikarbona, limun i još dva prirodna sredstva protiv znojenja!




Ono što trebate učiniti jeste da u jednoj posudi pomešate šoljicu vode, šoljicu jabukovog sirća, kašiku sode bikarbone i dve kašike soka od limuna. Dobro pomešajte ovu mešavinu, to poprskajte po voću i povrću.

Ostavite poprskane namirnice da tako stoje cca. pet minuta, a zatim ih dobro isperite sa vodom i pregledajte izgledaju li vam čisto.

Isti trik možete koristiti i na začinskom bilju, a pazite da dobro operete i peteljku, ako je voće i povrće sadrži, jer se pesticidi i bakterije mogu prenositi nožem koji je korišćen za sečenje ovih namirnica.

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Magazin.hr

Povezane vesti:


>