Style

Ljubav

Horoskop: Retrogradna Venera! Planeta ljubavi nekome donosi raskid!

Horoskop - Retrogradna Venera od 13. maja do 25 juna! Planeta ljubavi nekome donosi sreću, a nekome raskid! Svima onima koji su se navodno odrekli određenih poroka i neverstava sada sledi period izazova i iskušenja koji će mnoge vratiti natrag u „blato“ – što će koincidirati sa slabljenjem (nestajanjem) pandemije i parcijalnim povratkom uobičajenog svakodnevnog funkcionisanja.

Horoskop: Retrogradna Venera! Planeta ljubavi nekome donosi raskid! Svet PlusVenera je u znaku Blizanaca od 3. aprila 2002. godine, a 9. aprila je ušla u retrogradnu senku.

U ovom humorističnom i agilnom Merkurovom znaku, Venera se oseća uglavnom prijatno zbog toga što ove dve planete po mahom dobro sarađuju. Brzina i intelektualizacija dnevnog Merkura ume da artikuliše i predstavi Veneru na pravi način, oduzimajući joj povremeno po koji senzualniji i celovitiji ton koji je prethodno posedovala u svom sedištu.

Dobra strana ovog tranzita jesu češća verbalna i pismena izražavanja podrške voljenima, fluentnija komunikacija, te tendencija ka boljoj kooperaciji među prijateljima i istomišljeničkim grupama ljudi koji imaju za cilj da šire konstruktivne informacije.Loša strana daje površnost, plitkost i slatke bele laži u odnosima, pogotovo tokom formiranja sanjarskog kvadrata s Neptunom, kao i u maju - za vreme Venerinog retrogradnog hoda.

Ovakva Venera predstavlja devojku koja ceni inteligentnog i artikulisanog muškarca, tako da oni koji osvajaju rečima sada imaju značajnu prednost.

Početak bivstvovanja Venere u Blizancima daje novu snagu ozbiljnim i ne previše posesivnim vezama jer se formiraju trigoni sa vazdušnim Marsom i Saturnom.

Takvi primeri će već sada u aprilu lakše disati, s tim što Veneru i pre početka retrogradnog hoda čeka Neptun u Ribama što je potencijalno upozorenje za sve one koji prethodne olakšavajuće impulse Venere shvate isuviše idealistički i olako. Kako za odnose, tako i za druge konkretne vrednosti, finansijska kretanja itd.


Na dan 13. maja, Venera će ući u retrogradni hod. 


Retrogradna Venera će od 21. maja istovremeno praviti (u startu) vijugavi kvadrat sa Neptunom u Ribama.

Svima onima koji su se navodno odrekli određenih poroka i neverstava sada sledi period izazova i iskušenja koji će mnoge vratiti natrag u „blato“ – što će koincidirati sa slabljenjem (nestajanjem) pandemije i parcijalnim povratkom uobičajenog svakodnevnog funkcionisanja.

Oko 1. juna 2020. godine dodatni izazov biće i kvadrat sa Marsom u Ribama pa će uljudnost, vernost i postojanost među u mnogim ljubavnim vezama naići na prepreke usled nadolazećih talasa strasti koja će mnoge, sada „puštene sa lanca“ ubaciti u period nezrelog zaljubljivanja kao i ljubavne konfuzije i flert.

Vraćanje na direktan hod početkom jula meseca dovodi do stabilizacije u ljubavnim i partenrskim odnosima tamo gde postoji dovoljna doza prostora, zbog relativno olakšavajućeg trigona sa retrogradnim Saturnom u Vodoliji, kao i sekstilom sa jakim Marsom.Ali uprkos nekim novim impulsima, uticaji ovakve Venere neće zaista fiksirati ništa u ljubavnim vezama što već nije prethodno fiksirano.

Posle ponovnog, poslednjeg kvadrata sa Neptunom na kraju boravka u ovom znaku čeka je ne baš prijatan kvinkuks sa istim tim retrogradnim Saturnom koji će doneti povremena zahlađenja i kraća odvajanja za sve one parove kojima fali nekakav zdravorazumski element u odnosima.

Bilo kako bilo - za vreme ovakve Venere toplo se savetuje da verbalizujete i pišete poruke ljubavi koje će se zatim širiti među istomišljenicima. Tako ćete širiti osećaj lakoće u međuljudskim odnosima i olakšati misli mnogima u ovim turbulentnim vremenima.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Astrosudbina

Povezane vesti:


>