Region

Svet

Indira Aradinović Indi kritično! Otkazuju joj vitalni organi!

Folk pevačica Indira Aradinović Indi operisana je 9. marta, kada joj je iz estetskih razloga smanjen želudac. Kako prenose mediji njeno stanje je kritično, otkazuju joj vitalni organi i mora na još jednu operaciju.

 Indira Aradinović Indi kritično! Otkazuju joj vitalni organi! Screenshoot/InstagramIndira Aradinović Indi operisana je 9. marta, kada joj je iz estetskih razloga smanjen želudac. Od tada je pevačica imala još jednu operaciju usled komplikacija koje su se javile nakon zahvata, a po svemu sudeći, pevačica će ponovo morati pod nož kako bi joj spasli život.

Kako Srpski telegraf saznaje, Indirino stanje je kritično zbog akutne upale pankreasa, koja iziskuje hiruršku intervenciju, ali lekari čekaju da pevačicin organizam ojača da bi mogli da izvrše operaciju pod totalnom anestezijom.

Izvor blizak pevačici otkriva da je njeno zdravstveno stanje jako loše i da lekari daju sve od sebe da joj medikamentima smire upalu pankreasa. Trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi u Kliničkom centru Srbije.

- Indi je u jako lošem stanju. Izmučena je od dve operacije, koje je već imala, želudac joj ne funkcioniše, dreniraju joj tečnost koja se skuplja i bukvalno pokušavaju da je malo ojačaju kako bi mogli da je ponovo operišu. Ima jaku upalu pankreasa, koja se već danima ne smiruje iako su joj dali terapiju medikamentima. Doktori se trude, ali po svemu sudeći, moraće ponovo pod nož - navodi izvor i objašnjava da upala pankreasa može biti kobna ako se ne sanira medikamentima ili hirurški.

 

- Akutna upala pankreasa može da zahvati vitalne organe. Njoj je slezina već izvađena, ali postoji opasnost da upala ode na organe koji su vitalni, što može, nedajbože, da dovede do fatalnog ishoda. Situacija je strašna, ali lekari se svim silama bore. Ona je jaka žena, bori se kao lavica. Nadam se da će uspeti da ojača i da se izbori sa ovim - naveo je izvor Srpskog telegrafa.

U prilog ovim navodima govori i poslednja objava na Instagramu Indirine sestre Edite, koja je obavestila fanove o pevačicinom stanju.

- Nemam pravi odgovor za vas, ali kad bude bila bolje, čemu se nadamo, bićete obavešteni. Stabilno je za sada. Dren koji joj je nedavno izvađen je vraćen i tečnost koja je curila iz pankreasa i pravila haos sada izlazi napolje. Rep pankreasa je još pod upalom. Imajte razumevanja da zbog cele situacije nećemo iznositi detalje u javnost - navela je Edita.

Edita: Dren koji joj je nedavno izvađen je vraćen, rep pankreasa je pod upalom


Podsetimo, Indi je 9. marta operisana, nakon čega je provela 11 dana u Sremskoj Kamenici usled komplikacija nakon zahvata i hematoma koji je imala. Nakon otpusta na kućno lečenje 2. aprila nije joj bilo bolje, pa je Aradinovićeva smeštena u privatnu bolnicu. Kako joj se stanje iz sata u sat pogoršavalo jer joj želudac nije primao hranu, smeštena je ponovo u Klinički centar Srbije 4. aprila, gde joj je urađena gastroskopija i otkrivena jaka upala pankreasa i slezine, a želudac joj je bio uvrnut. Tada joj je urađena još jedna operacija, gde joj je, po navodima njene sestre Edite Aradinović, otklonjena slezina i još skraćen želudac.
Indira: Nisam se nadala ovome

Pevačica se 5. aprila, dan nakon što je vraćena na bolničko lečenje, oglasila za medije i rekla kako se oseća.

- Život kao život, sve zavisi od daljeg sleda događaja. Dva puta sam otvarana i imala operacije koje su veoma teške. Imam i vodu u plućima, teško dišem. Nisam se nadala da će do ovoga doći, da će mi život visiti o koncu - rekla je pre pet dana Indi za medije.


Edita napala lekare, pa obrisala objavu

Indirina sestra oštro je napala doktora koji je operisao Indi i smanjio joj želudac. U teškim optužbama navela je da je on kriv što život njene sestre visi o koncu, da je napravio grešku u toku operacije i da joj nakon toga nije pružio dovoljnu negu. Pevačica je čak nakon toga objavila poruku koju joj je doktor Miroslav Ilić uputio i u kojoj joj je objasnio da je njena sestra imala maksimalnu negu, kao i da je veliki problem bio što Indi nema zdravstveno osiguranje, ali je pevačica najavila tužbu. Nakon toga, doktor je javno objasnio o čemu se radi, a pevačica je obrisala sve objave vezano za slučaj.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Srpski telegraf


>