Region

Svet

Region

Twitter rat zbog serije Južni vetar!: Mi nismo kolege, ti si diletant!

Reditelj filma "Šišanje" napao Bikovića i ostatak ekipe ove serije! "Sam film je kao da si uzeo 'Rane' i dao im hepiend"- smatra Stevan Filipović. "Mi nismo kolege, ti si diletant." - poručuje Miloš Avramović.

Twitter rat zbog serije Južni vetar!: Mi nismo kolege, ti si diletant! Screenshoot/InstagramNakon prikazivanja jedanaeste epizode serije "Južni vetar", nastala je opšta pometnja zbog scene gej poljupca, a jedan broj ljudi, putem društvenih mreža, osudio je aktere ove scene.

Reditelj filmova "Šišanje" i "Pored mene", Stevan Filipović, izneo je svoj stav povodom spornih scena, a imao je i poruku za ekipu serije.

"Čekaj, praviš 'Južni vetar', reklamu za škaljarski klan za IDJ klince, gde je glavni glumac homofob, nacionalista i Vučićeva/Putinova pudla, a onda se čudiš što ti isti klinci hejtuju gejeve i što ne mogu da razlikuju dramsku seriju od rijalitija, pa nemojmo se zaje*avati, kolege", napisao je na Twitter-u Filipović, a u odbranu "Južnog vetra" - stao je reditelj Srđan Dragojević.
 

Horoskop za pun Mesec 8. aprila 2020. godine! Lav nerealne emocije, Rak tenzija... 

"Nema pedagošku ulogu, svakako, ali pretera ga. To je veoma dobro urađen žanr film i verodostojan je. Ogledalo vremena", poručuje Dragojević, koji je ranije već kritikovao seriju i njenog reditelja i scenaristu Miloša Avramovića.

Filipović je pojasnio zašto se na njegovoj meti našao glavni glumac "Južnog vetra", Miloš Biković.

"Homofobija je u izjavama glavnog glumca da nikada ne bi igrao geja i politikama koje promoviše. Sam film je kao da si uzeo 'Rane' i dao im hepiend. Može, al' onda znaš ko će da se loži na to", napisao je reditelj, dok Biković smatra da iza ovih napada stoje lični razlozi."Ti nisi ni pročitao taj članak (od četiri rečenice) koji ovde navodiš kao dokaz za homofobiju, ali si pohitao da me pljuneš. Da jesi, ne bi ga navodio. Seriju nisi gledao, kako sam priznaješ. Face with tears of joy? Bolje da ne ulazimo u raspravu, jer izgleda da je nešto lično u pitanju", smatra Biković, dok Filipović to negira:

"Lično, 'sigurno?' Iako se ne poznajemo? Rekao bih da su političke razlike u pitanju, zbog kojih, između ostalog, nismo na "ti" na Twitter-u".Biković je, na kraju, još jednom pozvao Filipovića da pročita tekst koji je citirao.

"Nisam očekivao takvu površnost od nekoga ko predaje na fakultetu. Prosto je smešno. A i članci koje navodiš te demantuju. To znači da je motivacija lično nezadovoljstvo ili ljubomora. Nego, jesi li pročitao to što si naveo? Ne moraš da odgovaraš. Rasprava je besmislena", zaključio je glavni glumac ove serije i filma.

Poruku za Filipovića imao je i scenarista i reditelj "Južnog vetra", Miloš Avramović.

"Stevo, mi nismo kolege, ti si diletant. Pačji prdež ima veću težinu od tvojih izopačenih komentara. Totalno si nebitan lik, pa iskreno ne bih dalje", napisao je Avramović.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Mondo


>