Svet

Region

Al Paćino nije želeo da igra u filmu Kum! Ni njega niko nije hteo sem Kopole!

Glumac Al Paćino nije želeo da igra u filmu "Kum"! Ni njega niko nije hteo sem Kopole! Glavnu ulogu je trebalo da dobije Džek Nikolson ili Robert Redford!

Al Paćino nije želeo da igra u filmu Kum! Ni njega niko nije hteo sem Kopole! Screenshoot/Instagram



Kum (The Godfather) je američki dramski film režisera Fransisa Forda Kopole iz 1972. godine sa Marlonom Brandom, Al Paćinom, Džejmsom Kanom, Robertom Duvalom i Dajanom Kiton. 

Film je adaptacija istoimenog romana, koji je napisao Mario Puzo. Priča filma pokriva period od 10 godina (1945—1955) i prati italijansko-američku porodicu Korleone.

"Moji baba i deda su došli iz sicilijanskog grada koji se zove Korleone. Sudbina? Da, možda, to je veoma čudna koincidencija. Ali svaki život ima toliko obrta i nepoznanica."- rekao Paćino i dodao:

"Nisam želeo da igram u filmu 'Kum'“, a i niko me nije želeo sem Kopole, za koga sam mislio da je pomalo lud, ali on je želeo samo mene. Čak sam ga i ja pitao: "Šta radiš to, Frensise? Oni me ne žele“.
 

Južni vetar dvanaesta epizoda: Maraš ne može da pobegne od prošlosti! (VIDEO)



 

"Jedino mi je išlo u prilog to što mafijaši sa Sicilije nikada ne bi prihvatili nekog glumca koji nema poreklo sa tog ostrva. Lik Majkla je iz sela Korleone sa Sicilije, a moj deda po majci je takođe odatle."

Njegov sunarodnik, reditelj ostvarenja Frensis Ford Kopola se ipak opredelio za njega i zamalo dobio otkaz tom prilikom.

"Glavnu ulogu je trebalo da dobije Džek Nikolson ili Robert Redford, ali sam ja znao da taj mali žilavi Italijan jedino može da odigra mafijaša uverljivo"- izjavio je proslavljeni reditelj.

Film je nagrađen nagradama Američke filmske akademije za najbolji film, najboljeg glumca i najbolji adaptirani scenario, a izabran je i za čuvanje u Nacionalnom filmskom registru Sjedinjenih Država. 

Takođe je rangiran kao drugi najbolji film u istoriji američke kinematografije, iza "Građanina Kejna" na spisku „100 godina... 100 filmova (izdanje na 10. godišnjicu)“ Američkog filmskog instituta.

Isto tako, rangiran je kao drugi na spisku „250 najboljih“ IMDb, prvi na spisku 100 najboljih sajta Metacritic i među prvih 10 na spisku najboljih filmova svih vremena sajta Rotten Tomatoes.

Film je najpre odbio da snimi italijanski režiser Serđo Leone. Dvanaest godina kasnije on ipak snima krimi film "Bilo jednom u Americi."




Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>