Zdravlje

Ljubav

Dr. Michael Mosley: Ovako se najbolje jača imunitet – nikakvi lekovi ni suplementi!

Saveti čuvenog doktora za borbu protiv korone! Dr. Michael Mosley upozorava na rizik od predugog sedenja. Ovako se najbolje jača imunitet – nikakvi lekovi ni suplementi! 

Dr. Michael Mosley: Ovako se najbolje jača imunitet – nikakvi lekovi ni suplementi! Screenshoot/YoutubeBoravak u kući nas čuva od opakog virusa sa kojim se trenutno suočavamo. Osim provođenja vremena u kući i kontakata sa što manje drugih ljudi, od izuzetnog značaja za uspešnu borbu protiv virusa je i jak iminitet.

Dr Mozli upozorava na rizik od predugog sedenja i savetuje da se barem 20 minuta dnevno posvetimo fizičkoj aktivnosti.
 

Kafa je nešto čime započinjete dan, a dodajući ove sastojke možete smršati!

“Vežbanje je najbolji način da se ojača telo i imunitet. Ovo ne podrazumeva iscrpljujuće treninge, umerena fizička aktivnost je dovoljna kako bi telo bilo spremno da se suoči sa svim spoljašnjim napadima”, rekao je doktor.

“Ishrana je bitna, ali bez aktivnosti, nema rezultata”, dodaje on.

“Aktivnost mora da bude kontinuirana i da pokrene sve grupe mišića. Ukoliko ne osetite da vam srce malo brže kuca, niste odradili dobar posao.”

Ako dane u izolaciji provodite tako što sedite, povećavate rizik od hipertenzije, dijabetesa, srčanih bolesti, gojaznosti, ali i karcinoma, a sve ovo su faktori rizika za dobijanje korona virusa.

Doktor naglašava da nije bitno koju fizičku aktivnost izaberete, bitno je jedino da se preznojite i ne dozvolite da vam mišiči atrofiraju.

“Pustite muziku i plešite 15 minuta, odradite aerobni trening ili se istrčite po dvorištu, šta god da izaberete biće dobro. Jedino bitno je da ne dozvolite sebi da se ulenjite i ne pomerate iz udobnosti fotelje.”


Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>