Ostalo

Sme�no

Da li ste probali Red Velvet tortu? Ovo je torta spakovana u kuglice! (RECEPT)

Da li ste nekada probali Red Velvet tortu? Da li znate da je njen naziv poptuno opravdan? Ta torta je stvarno mekana u baršunasta i sasvim posebna, a pojede se u rekordnom roku. Ovo je torta spakovana u kuglice!

Da li ste probali Red Velvet tortu? Ovo je torta spakovana u kuglice! (RECEPT) Screenshoot/Instagram




Potrebno:

Biskvit:

1 jaje
100 ml ulja
120 g šećera
¼ kašičice soli
120 ml jogurta 2,8% m.m.
160 g brašna
½ kašičice sode bikarbone
1-2 kašike crvene gel boje

40 g putera
150 g sirnog namaza
200 g bele čokolade

 

Potaž od pečenog batata! (RECEPT)






Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni a kalup za pečenje prečnika 26 cm obložite papirom za pečenje. Mikserom umutite jaje, so, ulje i šećer. Dodajte gel boju i dobro razmutite. Zatim dodajte jogurt, brašno i sodu bikarbonu. Sve sjedinite mikserom i izručite u pripremljen kalup. Pecite 30-35 minuta u zagrejanoj rerni. Nakon pečenja, dobro ohladite koru a zatim je izmrvite na sitno. Ostavite malo mrvica da ukrasite gotove kuglice.

Dodajte puter sobne temeprature i sirni namaz pa sve umesite rukama da dobijete smesu takvu da kada je stisnete prstima zadržava oblik. Formirajte kuglice i stavite ih na poslužavnik obložen aluminijumskom ili prozirnom folijom pa ohladite u frižideru minimum 30 minuta.

Za to vreme rastopite čokoladu. Svaku kuglicu prelijte rastopljenom čokoladom. Ja to radim ovako: na viljušku postavim kuglicu a onda kašikom prelivam rastopljenu čokoladu. Na taj način donji deo kuglice ostane bez čokolade i tako ne puca kada se kuglice ohlade u frižideru. Prelijte sve kuglice pa ostatkom čokolade napravite šare i pospite mrvicama koje ste u početku odvojili. 

Ohladite kuglice u frižideru i spremne su za služenje. Od ove količine dobićete 24 kuglice veličine oraha.

Prijatno!


Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Milin kuvar

Povezane vesti:


>