Lepota

Ljubav

Džesika Alba otkrila trikove za negu i šminkanje! Savršena koža!

Uprkos tome što je proslavila 38. rođendan, izgleda bar deceniju mlađe! Džesika Alba otkrila trikove za negu i šminkanje! Ne znamo koji je bolji... Savršena koža!

Džesika Alba otkrila trikove za negu i šminkanje! Savršena koža! Screenshoot/Instagram



Džesika Alba je jedna od najlepših holivudskih glumica, a uprkos tome što je proslavila 38. rođendan, izgleda bar deceniju mlađe! A ako ste se pitali kako joj to polazi za rukom, ova dama je rešila da sa svima podeli tajnu svoje nege.

Naime, Džesika je za američki Vogue otkrila do tančina kako izgleda njena dnevna rutina kada je reč o negi kože i mejkapu, kojoj je godinama verna i koju nikada ne preskače.

Slavna lepotica jutarnju rutinu otpočinje umivanjem, nakon čega na lice stavlja antioksidativnu masku koju koristi svaki dan.
 

Horoskop najavljuje probleme: Mlad mesec donosi nova iskušenja!



 

"Stavim masku na lice posle treninga, i odem da popijem kafu i družim se sa decom", objašnjava ona.

Nakon maske, na red dolazi i kvalitetna hidrantna krema, a posle toga lagano išamara lice što je savet koji je dobila od prijateljice Korejke.

Tu nije kraj mackanju - Džesika posle ovih koraka, stavlja kremu na bazi vode u obilnoj količini i to uz pšomoć spravice koja podstiče cirkulaciju. Zatim na red dolazi i piling usana, posle čega ih namaže hranljivim balzamom. Završni korak je stavljanje gel-maske na područje ispod očiju.

Tek nakon svega ovog glumica započinje šminkanje, a u istom je pravi maher. Pre svega na lice stavlja prajmer, kao i na kapke. Kapke setuje belom senkom za oči, nakon čega kreira smokey- eye u braonkastim tonovima, a uvek kombinuje tečne i kompaktne senke.

Posle prajmera na lice stavlja puder tamniji od njene boje kože, ali samo na delove koje želi da konturiše, a za delove koje želi da posvetli koristi puder svetlije od njenog tena. Na koncu svega za ujednačavanje tena ona upotrebljava CC kremu kojom razmazuje i konture. Korektor stavlja samo na podočnjak, a puder u prahu samo na delove lica gde želi da spreči odsjaj. Na konture nanosi bronzer u prahu, a na obraze kremasto rumenilo koje licu daje svežinu.

Olovokom popunjava obrve, ali ih i začešlja prema gore kako bi proizvela utisak da su prirodno razbarušene. Takođe, braon olovkom za oči daje dodatan šmek , a sve zaokružuje bogatim slojem maskarom. Na usne nanosi mešavinu svetlijeg i tamnijeg ruža koje utapkava prstima.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Žena

Povezane vesti:


>