Ostalo

Sme�no

Dok smo kod kuće... Izolacija ne mora biti dosadna!

Dok smo kod kuće... Izolacija ne mora biti dosadna! Ne dozvolite da zapadnete u melanholiju, evo ideja šta sve možete raditi. Ne zaboravite na građansku solidarnost - pomozite svojim starijim sugrađanima, odite umesto njih do prodavnice ili apoteke. Kupljenje potrepštine ostavite im ispred vrata. Budimo ljudi!

Dok smo kod kuće... Izolacija ne mora biti dosadna! Svet Plus



Zbog vanrednog stanja u kojem se nalazi naša zemlja, većina je primorana da sedi kod kuće po ceo dan. Ako ste te sreće, pa imate mogućnost da radite od kuće, budite odgovorni i redovno ispunjavajte svoje radne zadatke. Red i disciplina je jedino što može da nas spase da se sasvim ne izgubimo u ovim nestandardnim uslovima življenja.

 

Međutim, kada se vaše radno vreme završi, vreme je da se posvetite sebi. Veoma je važno da nađemo preokupaciju koja će nam odvući misli od koronavirusa i pandemije.

 

Čuveni ruski specijalista savetuje kako da obnovite imunitet za 15 sekundi!


Najgore što možete da uradite je da stalno proveravate najnovije vesti o zaraženim, da nervozno "prelistavate" novosti na društvenim mrežama i da pričate o virusu sa ukućanima.


Da biste skrenuli misli, predlažemo vam sledeće:
 
  • Nađite hobi koji vam odgovara: pletenje, vez, šivenje, pravljenje stvari (Uskrs je pred nama, napravite ukrasne korpice, držače za salvate i td.)
  • Čitajte knjige - verovatno u kući imate nekoliko knjiga koje do sada niste stigli da pročitate. Sada je vreme.
  • Igrajte društvene igre: karte, na slovo - na slovo, gradovi i sela; čoveče ne ljuti se; jamb; šah i td.
  • Presložite garderobu, odvojite stvari koje vam ne trebaju. Kad se ukaže prilike, te stvari poklonite onima kojima su neophodne.
  • Temeljno očistite stan - prolećno čišćenje je dobra prilika da uništite sve viruse u stanu.
  • Presadite sobno cveće.
  • Izvucite stare CD-ove sa slikama, pregledajte ih i podsetite se dobrih starih vremena.
  • Pogledajte neke filmove na koje ste zaboravili da ih imate na kompjuteru ili DVD-u. 
 

Ljubimci ne prenose Korona virus! Vlasnici pasa imaju jači imunitet!




Obilazak muzeja

 
Možda zvuči bizarno, ali da biste obišli svetske muzeje, sve što vam je potrebno je dobar internet i računar.

 

Program "Gugl Art projekta" omogućava korisnicima interneta da dožive iskustvo virtuelne posete muzejima i izaberu umetničko delo koje žele da istraže.

 

Među muzejima koji učestvuju u tom projektu su Nacionalna galerija i Tejt Britan u Londonu, Metropoliten muzej, Muzej moderne umetnosti (MoMA) i Frick kolekcija u Njujorku, Muzej kraljice Sofije u Madridu, Rijkmuseum i Muzej Van Goga u Amsterdamu, Ermitaž u Sankt Peterburgu, Tretjakovska galerija u Moskvi, Muzej Kampa u Pragu, Alte nacionalna galerija u Berlinu, Versaj…

 

Ukoliko želite sami da istražujete, sve što treba je da posetite sajt Google art project i da pronađete stvari koje vas interesuju.
 

Ruski napitak za zdravlje! Jača imunitet!

Sprečite viruse i grip! Jačanje imuniteta uz pomoć tri namirnice!





Za one koji žive u kućama


Za one građane koji žive u kućama i poseduju dvorište, izolacija neće teško pasti. Pošto je proleće praktično stiglo, svi koji žele da urede svoja dvorišta mogu to da urade sada.


Naša preporuka je da se pozabavite i novim projektom kao što je sadnja mini bašte, u kojoj će stati par leja luka, belog luka, peršuna, začinskog bilja, nekoliko strukova paradajza i paprika.

 

Sadnja cveća je uvek dobra aktivnost koja oplemenjuje svakog ko se njome bavi.


Budite odgovorni, ostanite kod kuće! Druženje sa komšijama i prijateljima ostavite za neka mirnija i srećnija vremena.

 

* Napomena: Ne zaboravite na građansku solidarnost - pomozite svojim starijim sugrađanima, odite umesto njih do prodavnice ili apoteke. Kupljenje potrepštine ostavite im ispred vrata. Budimo ljudi!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>