Ostalo

Sme�no

Jedna caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu!

Jedna caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu! Nikad vam više neće biti žilave! Od standardnog recepta razlikuje se samo u načinu dodavanja jaja!

Jedna caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu! Svet PlusPalačinke su desert koji nema ko ne voli. Nalaze se među omiljenim poslasticama u mnogim domovima, naročito im se raduju deca. Standardni recept za palačinke svi znate i lako ga je napraviti.

I pored truda, mnogima se dogodi da im omiljeni desert ne ispadne kako su želeli.  Ali, uz pomoć jednog trika i malo drugačije pripreme smese, palačinke će vam uvek ispasti savršene. 
 

Umesite domaći hleb kao iz pekare! Oduševiće vas! (VIDEO)

Priprema:

Napravite smesu za palačinke na uobičajen način, uz malu izmenu tako da belanca odvojite od žumanaca. Žumanca umutite u smesu, a belanca stavite na stranu. Kada u smesu stavite sve sastojke (osim belanaca) dobro ih promešajte.Od  belanaca napravite umućeni sneg (da ne bude ni mekan, a ni čvrst)Dodajte polako umućena belanca u smesu.

Upravo ovaj umućeni sneg daće im penastu strukturu, mekoću i fantaziju ukusa. Toliko su savršene da čak i kada se ohlade i odstoje, neće postati žilave.

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>