Lepota

Ljubav

Osvežite kožu prirodnim maskama: Kakao, majonez, leblebije...

Vetar i hladnoća nepovoljno utiču na svaku vrstu kože, a posebno na osetljivu, zato osvežite  kožu prirodnim maskama koje ćete napraviti kod kuće. Kakao, majonez, leblebije...

Osvežite kožu prirodnim maskama: Kakao, majonez, leblebije... Svet Plus



Vetar i hladnoća nepovoljno utiču na svaku vrstu kože, a posebno na osetljivu. Da biste joj vratili svežinu i zdrav izgled napravite prirodne delotvorne maske kod kuće, umesto da trošite novac na skupe preparate. Evo nekoliko receptura, pa izaberite:


- Pomešajte kašiku majoneza sa kašikom soka od pomorandže i 2 kašike kukuruznog brašna. Nanesite na lice, sačekajte 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Majonez hrani i čini kožu mekšom, sok od pomorandže joj vraća svežinu, a brašno upija višak masnoće.
 

Trbušnjaci čvrsti kao kamen! Potrebno vam je samo 10 minuta na dan!






- Za kakao masku ravnomerno izmešajte 4 kašičice kakaoa sa pola kašičice krupne soli i 2 kašičice maslinovog ulja. Nanesite je na isti način kao i prethodnu. Ova maska je delotvorna jer antioksidansi iz kakaoa obnavljaju oštećene ćelije, a so uništava bakterije i uklanja fleke.
 

Ulje za negu lica! Pogledajte koje vama odgovara po tipu vaše kože!






- Masku možete da napravite i od leblebija. Sjedinite kašiku ispasiranih leblebija i pola kašičice kurkume sa kašikom vode. Leblebije efikasno uklanjaju slobodne radikale i obnavljaju oštećenu kožu, dok kurkuma pomaže pri uklanjanju ožiljaka, a posebno onih nastalih od akni. I ova maska se na licu drži 15 minuta, a zatim skida mlakom vodom.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novosti

Povezane vesti:


>