Lepota

Ljubav

Ulje za negu lica! Pogledajte koje vama odgovara po tipu vaše kože!

Ulje za negu lica! Za dobar izgled kože lica vam nisu potrebne skupe kreme ili serumi. Uz izbor odgovarajućeg ulja ten može da bude blistav i besprekoran. Pogledajte koje vama odgovara po tipu vaše kože!

Ulje za negu lica! Pogledajte koje vama odgovara po tipu vaše kože! Svet Plus




Ono može da reši sve probleme, od uklanjanja akni do iritacija. Ulja mogu da hidriraju lice i vrate mi blistavost, samo je bitno da izaberete ono pravo. Mnogi povezuju ulja sa masnim osećajem na koži, začepljenim porama i mitiserima, zbog čega ih većina ljudi nikada ni ne proba. To verovanje je mit , tvrde dermatolozi.

 

Određena ulja, zaista mogu da učine čuda za kožu, a evo  koje ulje odabrati u zavisnosti od tipa kože?

 

Masna koža


Zvuči kontradiktorno, ali uz pomoć ulja možete da očistite lice od suvišnih masnoća. Ono stabilizue i reguliše proizvodnju sebuma, zbog čega se koža manje masti. Stručnjaci predlažu korišćenje ulja kao posljednji korak u bjuti rutini. Kada koristite hidratantnu kremu za masnu kožu, ona je obično lagana i bez ulja, pa želite da se ovi sastojci najprije apsorbiraju kako biste izbegli moguće blokiranje ili začepljenje pora.


Nakon što je koža upila hidratantnu kremu nanesite na lice ulje koje će sprečiti gubitak vode.

 

Koje ulje odabrati?

 

Ulje jojobe


Jojobino ulje ne samo da je neverojatno lagano i prozračno, već i pomaže u regulaciji sjaja.
 

Ako je opadanje kose vaš problem, verovatno pravite ove greške!



 

Ulje semenki grožđa


Ukoliko je vaša koža masna, isprobajte ulje semenki grožđa. Deluje tako da isušuje kožu pa će pomoći da je matirate.


Suva koža


Iako mnogi misle da suvoj koži odgovara bilo koje ulje, to baš nije tako jednostavno. Dok su neka ulja, poput ulja jojobe, semenki grožđa i šipka, vrlo blaga i pogoduju masnoj koži, osobe sa tipom suve kože trebaju da potraže ulja bogata oleinskom kiselinom, masnom kiselinom koja pomaže da se koža nahrani, zadržava vlagu i smanjuje iritacije izazvane suvoćom.

Pomešajte tri do pet kapi ulja sa noćnom kremom i nanesite je na lice i vrat pre spavanja.

 

Koje ulje odabrati?

 

Bademovo ulje


Ono intenzivno hidrira, a dovoljno je jednostavno i nežno za svakoga ko ima ekcem ili dermatitis, a ujedno je bogato vitaminom A.

 
Koža sklona aknama

 

Većina tretmana protiv akni na tržištu sadrži iritantne sastojke koji uklanjaju sebum sa kože. Kada je ona suva i upaljena, preterano luči sebum, što dovodi do pojave bubuljica i mitesera.

Ulja za lice koje je dobro za kožu sklonu pojavi akni deluju tako da hrani kožu pa ona može prirodnim putem da nadoknadi štetu i reguliše lučenje sebuma.


Koristite ulje na kraju večernje bjuti rutine, odnosno nakon što nanesete hidratantnu kremu, a prva promena na bolje trebala bi da bude vidljiva već nakon nedelju dana.



Ulje šipka

Ono ne samo da deluje antibakterijski i protivupalno, već je i neverovatno lagano, tako da nećete imati osećaj masne maske na licu.

 

Ulje ploda divlje ruže

Ukoliko želite da se rešit nadražene, crvene kože sklone pojavi pigmentacije i svraba, ulje dobijeno od ploda divlje ruže, odličan je izbor. Ono dubinski hidrira kožu, a ujedno ne začepljuje pore, masnim kiselinama koje sa vremenom izbeljuju ožiljke od akni i smanjuju crvenilo.

Normalna koža


Ako vaša koža nije ni masna, ni suva, a ni preterano osetljiva, verojatno imate normalan tip kože. 


Pomiješajte de do tri kapi ulja sa noćnom kremom, ali nikada ne mešajte ulje  sa kremom ko au sebi ima zaštitni faktor, jer sko promenite izvornu formulu, ne možete biti sigurni da će proizvod zadržati izvorno delovanje.

 

Koje ulje odabrati?

 

Arganovo ulje


Uz ovo ulje za lice ćete postići savršenu kožu. Reč je o izuzetno bogatom i umirujućem ulju koje se brzo upija i sadrži neverovatno visoku količinu vitamina E, antioksidanta koji pomaže u sprečavanju oštećenja kože, tamnih mrlja i sitnih linija blokirajući spoljašnje uticaje . Umasirajte ulje u kožu ujutru ili uveče na samom kraju bjuti rutine. 


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Tportal.hr

Povezane vesti:


>