Style

Ljubav

Savršen stil! Nabolji modni trikovi! Budite elegantne svakog dana!

Ovo svaka žena treba da zna. Savršen stil! Nabolji modni trikovi! Budite elegantne svakog dana! Iako mogu da vam se učine  malim i jednostavnim, ovi zgodni saveti će promeniti način na koji se oblačite svakodnevno. 

Savršen stil! Nabolji modni trikovi! Budite elegantne svakog dana! Screenshoot/Instagram



Bez obzira da li ste krenuli na posao, na piće ili gde god, ovi saveti će vam sigurno pomoći da izgledate moderno i fenomenalno svaki put kada izađete iz kuće.

1. Organizujte svoj plakar 

Organizacija i uređenje vašeg plakara je od suštinske važnosti ako želite da uvek znate šta imate od odeće i kako da lako osmislite odevnu kombinaciju koja obara s nogu.  Započnite bacanjem, donacijom ili prodajom garderobe koje ne nosite duže od godinu dana i koja vam se više ne dopada. Zatim, preostale stavke uredno razvrstajte u kategorije. Stavite na ofinger ono što je predviđeno za njega, a ostalo složite na police. Uložite u svoj cipelarnik jer će vam obuća biti preglednija i lakše ćete moći da nađete cipele koje će upotpuniti vaš outfit. 

2. Pronađite dobrog krojača

Ako imate dobrog krojača, vi ste pola posla završili. On može od svake garderobe da napravi mala remek dela. Iako možda u početku ne želite da potrošite dodatni novac da biste izmenili odeću, brzo ćete shvatiti da taj dodatni trošak bude isplativ. Bilo da se radi o paru pocepanih farmerki ili o haljini koja je preširoka, ništa ne govori lepše o vama nego odeća koja vam pristaje kao salivena. Još jedan sjajan savet je da od svog krojača tražite da promeni dugmiće na kaputima i sakoima kako bi izgledali luksuznije.

3. Dobro izbalansirajte gornji i donji deo 

Za većinu nas, dobar izgled dolazi iz postizanja prave ravnoteže. Zato je važno da vam se gornji i donji deo odeće nadopunjuju. Ako nosite širu košulju pokušajte da je uparite sa uskim pantalonama, a ako nosite široke pantalone ili punu suknju, razmislite o tome da ih spojite sa kraćim i užim majicama.

4. Investirajte u stilove koji odgovaraju obliku vašeg tela

Beskrajna ponuda odeće zahteva stratešku kupovinu. Jako je bitno da ulažete u komade garderobe koji odgovaraju vašem obliku tela. Ako niste sigurni koja vam odeća najbolje stoji, pogledajte koje komade već posedujete. Ako vam uske farmerke visokog struka i haljina s izraženim struom odlično stoje kupujte slične komade. Da ne pomislite da je to monotono, možete da eksperimentišete sa različitim tkaninama, bojama i ukrasima.
 

Obuća! Ovi trikovi stilista vizuelno izdužuju noge!



 

5. Budite spremni za kabinu za isprobavanje 

Nikada ne idite u kupovinu kada se niste spremni. Ako ste u žurbi ili ste previše umorni da biste isprobavali stvari onda bolje pričekajte i idite u kupovinu drugi put. Nemojte da vas mrzi da isprobavate jer bez obzira što je to oblik farmerki kao što već imate one se razlikuju od prodavnice do prodavnice. Takođe, ako kupujete npr. haljinu za neku posebnu priliku obavezno ponesite štikle i obucite odgovarajući veš jer će tako svaka haljina izgladati lepše nego da ste u patikama i sportskom brusu.

6. Ne bojte se da mešate printove

Printovi su odličan način da dodate malo života i zabave u vaš način odevanje, a ako umete dobro da kombinujete printove to je još bolje. Dakle, ako ste se držali osnovnih boja tokom poslednjih deset godina, sada je vreme da budete originalne i da ubacite tufnice, cvetove... Setite se samo da proverite da li se vaši printovi slažu. Da biste to učinili, pokušajte da odaberete jedan glavni print i da samo malo naglasite vašu odeću drugim printom. Bilo bi dobro da se odlučite za dva printa ne više.  

7. Boju odeće prilagodite vašoj boji kože

Da li ste se ikad zapitali zašto neke boje izgledaju sjajno na vama, a druge ne? To je zbog vašeg tonusa kože. Kako biste osigurali da svaka odeća koju nosite izgleda neverovatno, pokušajte da napunite garderober bojama koje vam najviše laskaju. Ako imate hladan ten, kupujte odeću u bojama kao što su bela, crna, siva, srebrna i plava. Ako su vam je ten topao odgovara vam odeća u nijansama braon, žuta, zlatna, maslina i crvena.
 

Da li je normalno da partneri varaju? Brak nije mesto gde treba tražiti ljubav!


 

8. Kupite ove tri osnovne jakne

Mala crna haljina i bela majica je nešto što svaka žena mora da poseduje u svom ormaru. Isto tako postoje i 3 obavezne jakne koje bi trebalo da budu zastupljene u ženskim garderoberima. Klasičan blejzer, kožna i teksas jakna su must have u garderoberu svake elegantne i urbane devojke/žene. Klasičan blejzer će vam pokriti posao i svečane prilike, teskas jakna je za casual look (ležerni izgled). Kožna jakna je, sa druge strane, savršena za edgy look i večernja pića. Kad god kasnite, samo obucite kožnu jaknu i vaš outfit je potpun.

9. Budite umereni u pokazivanju kože

Umerenost u pokazivanju kože je od suštinskog značaja za naverovatan večernji izgled.  Da biste našli savršen balans i izgledali odlično, pokušajte da pokažete samo jedan deo tela. Ako su vam najbolje osobine noge, odlučite se za mini haljinu sa rolkom i dugimrukavima. Ako želite da pokažete svoj dekolte dubokim V izrezom za dole obavezno izaberite pantalone ili dugu suknju. Kad ste u nedoumici, pokušajte otkriti manje, a ne više. Previše kože će često izgledati malo vulgarno dok jedva da i dalje može biti elegantno.

10. Ne zaboravite na dodatke 

Ako želite da upotpunite svoj outfit neki dobar dodatak ili nakit će biti pun pogodak. Bez obzira da li je to nešto jednostavno kao kaiš ili neka neobična ogrlica, dodaci imaju moć da vaš izgled transformišu iz dobrog u sjajno. Zbog toga je važno uložiti u dobar nakit i dodatke i setiti se da ih nosite. Sve elegantne cipele, torbe, kape, sunčane naočare i nakit su neophodni da finalni izgled bude neverovatan.

11. Uvek pri ruci imajte belu košulju 

Bela košulja je veoma svestran komad odeće i neprocenjiv predmet koji trebate uvek da imate pri ruci. Bez obzira da li nosite crne zvoncare, teksas šorc ili plisiranu suknju u metaklik boji bela košulja može upotpuniti vaš outfit sa stilom. Samo zapamtite da vodite računa o košulji (da uvek bude čista), a zamenite je kad bude bilo potrebno. Dok bela košulja čini da izgledate elegantno i sofisticirano, prljavo-bela košulja može izgledati staro i neuredno.

12. Unapred odaberite odeću za sledeće jutro

Svaka žena zna koliko je ujutru zauzeta, a na sve to mora da nađe nešto što će obući. Umesto da kasnite svaki dan ili da uvek nosite istu stvar, pokušajte unapred sastavite neke odevne kombinacije. Kada dan ranije izaberete savršenu odevnu kombinaciju moći ćete ujutru duže da odspavate i lakše ćete postići sve obaveze. Outfite pokušajte da pripremite vikendom i gotove kombinacije ređajte u plakar da budete spremni ya celu nedelju. Smislite različite opcije za formalne, poslovne i ležerne prilike jer to je takođe korisna ideja.

13. Naučite kako da nosite slojeve

Slojevitost može da od običnog outfita da napravi savršen. Iako je to naporna veština korisno je da naučite kako najbolje to da radite jer će vam značiti. Pronađite inspiraciju kod svojih omiljenih zvezda uličnog stila i pokušajte da oponašate njihov izgled sopstvenom garderobom. Takođe, ne plašite se da eksperinetišete. Pokušajte da obučete belu pamučnu majicu ispod satenske haljine, mantil sa mini suknjom dubokog struka ili mrežaste čarape ispod pocepanih farmerki. Rezultati mogu biti neverovatni i učiniti vas osobom sa puno stila. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: cosmopolitan.rs

Povezane vesti:


>