Lepota

Ljubav

Baking trend šminkanja! Makeup koji traje celu noć! (VIDEO)

Drag kulturi imamo da zahvalimo za gomilu trendova, pogotovo u sferi lepote i nege. Baking trend šminkanja! Makeup koji traje celu noć! Mnoge poznate ličnosti, poput Kim Kardashian i političarke Alexandria Ocasio-Cortez rade baking kao poslednji čin u šminkanju. 

Baking trend šminkanja! Makeup koji traje celu noć! (VIDEO) Screenshoot/Instagram



Drag kulturi imamo da zahvalimo za gomilu trendova, pogotovo u sferi lepote i nege. Drag šminka je moćna šminka - ona nam omogućuje da u potpunosti menjamo oblik svog lica i da nam makeup traje celu noć. Jedna od glavni elemenata u transformisanju crta lica je tzv. baking. U pitanju je makeup tehnika koja dugo traje, i prilikom njenog nanošenja koristi se tečni korektor i puder. Nakon korektora stavljate puder u velikoj količini, sačekate 10-ak minuta i nakon toga višak skinete četkom.


Mnoge poznate ličnosti, poput Kim Kardashian i političarke Alexandria Ocasio-Cortez rade baking kao poslednji čin u šminkanju. Ova tehnika šminkanja je posebno korisna i praktična za osobe sa masnom kožom.
 

Konačno udobni model! Najmodernije cipele za proleće 2020. godine!



 

Kako on tačno funkcioniše? Tečna šminka se lakše kontroliše i ima veliku pokrivnu moć, ali nije baš uspešna kod smanjenju masti koje koža proizvodi. "Kada nanesete korektor, temperatura vašeg tela pomaže tečnim delovima formule da ispare.", objašnjava kozmetičarka Jen Novakovich za Elle.

 

Ukoliko zarobite tečni korektor blizu površine kože sa mnogo pudera, proizvodi se efekat rerne (otuda i naziv baking) kako bi tečnost isparila brže i više. Kada vaše telo proizvodi više masti, tj. ulja tokom dana - bilo da je višak ulja ili znoj - delovi na kojima ste uradili baking tehniku će biti rehidrirani. To neće izgledati previše teško, a takođe neće se ni razmazivati.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Noizz

Povezane vesti:


>