Region

Svet

Marina Tucaković: Dosta su se drugi bogatili na naš račun!

Dosta su se drugi bogatili na naš račun! Marina Tucaković, Aleksandar Futa Radulović i Miroljub Aranđelović Kemiš odlučili su da prijave pevače koji na svim aplikacijama i kanalima ostvaruju zaradu pomoću njihovih hitova koje su snimili kao kavere, a da nisu za to tražili dozvolu autora.

Marina Tucaković: Dosta su se drugi bogatili na naš račun! Screenshoot/InstagramBrojni pevači tokom godina snimili su kavere, obrade, za pesme koje su ranije otpevale najveće zvezde poput Svetlane Ražnatović Cece, Zorice Brunclik i drugih, a ispostavilo se da neki nisu tražili dozvolu od autora koji polažu autorska prava na te numere da ih obrade.

Potom su te obrade objavili su na Jutjub kanalu, aplikacijama Dizer i Ajtjuns, Gugl plej, gde se numere za slušanje kupuju, te oni zarađuju novac od tuđih kompozicija.

Redakcija "Srpskog Telegrafa" stupila je u kontakt sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišem koji je sve potvrdio i bliže objasnio to sve funkcioniše.

"Za kavere koje pevači snime narušavajući autorska prava se, kako se popularno kaže, strajkuje. Onda kanal bude oboren i sve drugo sa tog kanala će biti obrisano. To je kontrola na naše delo, da se ne bi zloupotrebilo na bilo koji način. Neki pevači su čak pod izgovorom da su uradili kaver iskoristili snimak koji se radi za CD i prodavali numere preko Ajtjunsa i ostalih aplikacija, a da nikom nisu plaćali ni porez, ni autorima. Čak se dešavao toliki bezobrazluk da ukradu ceo aranžman i nikom ništa." objasnio je za ovaj list i dodao: "Znate onu pesmu 'Brzo prođe naša sreća'? To je poruka za njih, brzo će im proći takav bezobrazluk." poručio je kompozitor i čuveni harmonikaš.

Potvrdu je dala i Marina Tucaković:

"Tačno je to što ste čuli. Dosta su se drugi bogatili na naš račun." kratko je poručila.

Aleksandar Futa Radulović se do zaključenja broja lista "Srpski Telegraf" nije oglasio na ovu temu.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Mondo

Povezane vesti:


>