Lepota

Ljubav

Regenerator za kosu: Pravilno korišćenje! Da teme ne bude masno!

Kako da kosa sija i dobije punoću! Regenerator za kosu i pravilno korišćenje. Da teme ne bude masno! Ako ga namažete po kosi i odmah isperete, on nema vremena za deovanje...

Regenerator za kosu: Pravilno korišćenje! Da teme ne bude masno! Svet PlusBogat izbor proizvoda za negu kose često nas danas navodi da stalno kupujemo sve skuplje regeneratore, maske i takozvane "liv-in" preparate za negu (one koji se ne ispiraju).

Tako sve češće posežemo za hidratacijom, revitalizacijom, pa čak i proteinskim maskama a da pri tome nismo u potpunosti upoznati sa kompletnim delovanjem takvih preparata.

Ono što se često dešava, to je da kosa lepo odreaguje na prvu ili drugu upotrebu, žene budu oduševljene, podele svoja iskustva na drušvenim mrežama ili forumima, a onda počinju novi problemi.

Najčešće, teme glave počne brzo da se masti, dešava se da dođe i do svraba kože glave, a u tom slučaju sjajne vlasi nisu baš neka uteha.
 

Cunaina je osvojila Instagram! Nije imala plastične operacije! (VIDEO)

Moramo sve češće da peremo kosu, počinje začarani krug.

Pravi i iskreni eksperti koji nisu iz one grupe koja samo pokušava da vam nešto proda savetuju da prvo dobro upoznate sva dejstva novog regeneratora ili maske pre nego što je kupite. 

Takođe, ne kupujte najjaču i najhranljiviju recepturu, jer proteinske maske i regeneratori nisu za kosu koja nema neke preterane probleme od blajhanja i farbanja.

Ako želite da kosi vratite sjaj, da dlaka dobije punoću, da frizura bude glatka i lako se oblikuje, prvo probajte da regenerator upotrebite na najbolji način - makar on bio i onaj vaš "obični", svakodnevni.

Kad operete kosu, osušite je peškirom - bez uvrtanja, čupanja i stezanja pa je polako raščešljajte.

Nanesite obilno regenerator izbegavajući kožu glave i začešljajte je od lica pa pažljivo umotajte suvom, debljom kuhinjskom krpom ili tankim frotirskim ubrusom. 

Zakačite oprezno štipaljkama za kosu i ostavite regenerator da deluje najmanje pola sata. Za to vreme čitajte, namažite nokte, opustite se uz neki film.

Najveća greška koju žene prave, to je da na brzinu provuku češalj kroz malo regeneratora i odmah ispiraju - kao što se to obično radi kod frizera. Tada on ne stiže da deluje.

Druga najveća greška jeste da drže regenerator na kosi dugo, ali umotaju glavu najlonskom kesom ili plastičnom folijom, pa onda peškirom.

Tada se regenerator upije u kožu glave i dovodi do problema, mašćenja pa čak i pojave peruti ili svraba.

Pošto nečim morate da umotate glavu, da se ne biste prehladili, najbolje je da to bude lagana pamučna tkanina. 

Posvetite svojoj kosu ovako pažnju barem jednom nedeljno - ako je perete dvaput, neka drugo pranje bude "brzinsko". Ovo je vaš novi vikend tretman, sigurno je da ćete biti veoma zadovoljni efektom!

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Lepa&Srećna.

Povezane vesti:


>