Ostalo

Sme�no

Pica Kaprićoza! Vrhunski recept! (VIDEO)

Pica je specijalitet italijanske kuhinje, najčešće napravljen od tankog, okruglog testa na kome se pored paradajz sosa mogu naći razne vrste sira, mesa, povrća, voća, začina i drugih sastojaka prema ukusu. Inventivnost ukusa se može nadopuniti i inventivnošću rasporeda samih sastojaka na pici, koji mogu biti raspoređeni u obliku ornamenata ili drugih interesantnih figura. Inače, ovo jelo se smatra posebno karakterističnim za napolitansku kuhinju. Pica Kaprićoza! Vrhunski recept!

Pica Kaprićoza! Vrhunski recept! (VIDEO) Screenshoot/Youtube



Potrebno za Kaprićozu:

- kavasac 5 grama
- voda 20 mililitra
- brašno 500 grama.
- 2 kašičice soli
- kašika šećera
- 240 mililitara vode
- 20 mililitara ulja (najbolje maslinovo)

 

Originalni recept iz Egipta za najukusniji namaz od leblebija!






Priprema: 

Prosejati brašno, zatim odvojite 3 kašike brašna. U veću količinu brašna sipati so i šećer i promešati rukom. Kvasac koji ste rastvorili u 20 mililitara vode dodajte suvim sastojcima, a zatim i 240 mililitara vode, kao i ulje.

Sjedinite sastojke i dobro izradite testo bez dodavanja brašna. Tek kada je testo formirano dodati ostatak brašna. Ostaviti testo 20 minuta na sobnoj temperaturi, a nakon toga ga podeliti na tri približno jednaka dela i oblikovati lopte. Lopte prebaciti na plato i staviti u kesu, a aztim ostaviti u frižider na 24 sata. 

Ostatak pripreme pogledajte u video snimku.

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Pekar Pekarica

Povezane vesti:


>