Ostalo

Sme�no

Turska kafa: Pravilan način pripreme i nekoliko caka za savršen ukus!

Spremanje turske kafe je nešto što većina nas zna i priprema ove kafe je prilično lak zadatak, čak i za one koji nisu neki majstori u kuhinji. Međutim, da bi turska kafa dobila pravi autentični ukus, potrebno je da zadovoljite nekoliko koraka. Pravilan način pripreme i nekoliko caka za savršen ukus!

Turska kafa: Pravilan način pripreme i nekoliko caka za savršen ukus! Screenshoot/YoutubeDa biste pripremili pravu tursku kafu, potrebno je da imate i dobru džezvu, a pravi majstori kažu da je ona od bakra najbolja. Ipak,svaka druga metalna džezva će takođe odlično poslužiti. U džezvu sipajte određenu količinu vode, a ako pijete slatku kafu, onda već tada sipajte šećer. Šećer će se rastopiti u vodi i učniti da kafa postane ukusnija.

Kafe majstori kažu da je pravilna mera jedna kašikica kafe za jednu šolju, tako  da je najbolje da se toga pridržavate. Kada sipate kafu u džezvu, dobro promešajte i sačekajte da kafa provri. Primetićete da se stvara crni krug pene na sredini kafe. Kada kafa provri i počne da raste, sklonite je sa vatre, a zatim kašičicom uhvatite malo pene i ravnomerno je raspodelite u šolje koje ste pripremili. Zatim kafu ponovo vratite na vatru dok se ona još jednom ne podigne. Kafu zatim lagano sipajte u šolje, kako bi ona zadržala svoju teksturu.
 

Pripremite krompir uz ovaj trik! Zlatna hrskava korica i meka kremasta sredina!

Mali Božić: Obavezni kolač Vasilice! Tri recepta!
Na ovaj način pripremićete pravu i autentičnu tursku kafu koja će se svideti svima.

Pogledajte video klip:


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Muški magazin

Povezane vesti:


>