Zdravlje

Ljubav

Pobedite zatvor i ubrzajte metabolizam samo jednom vežbom!

Ukoliko dosta vremen provodite sedeći veća je mogućnost da ćete patiti od ovog problema... Čudesan joga položaj! Pobedite zatvor i ubrzajte metabolizam samo jednom vežbom!

Pobedite zatvor i ubrzajte metabolizam samo jednom vežbom! Screenshoot/Youtube
Joga eliminiše mnoge tegobe i jača celo telo. Da li ste znali da jedan položaj može da eliminiše i problem zatvora? Ako mnogo vremen provodite sedeći veća je mogućnost da ćete patiti od ovog problema. Ovakav način života jedan je od glavnih uzroka hroničnog zatvora i usporenog rada metabolizma, piše Lovesensa.rs.

 
Usled takvog načina života gubi se snaga u nogama i trbušnim mišićima kao i fleksibilnost u zglobovima, listovima i kukovima. Zato, kako biste sprečili zdravstvene tegobe, što češće praktikujte, čučnjeve.Izvođenjem ovog čučnja dodatno aktivirate apana vaju energiju. To je energija koja struji vašim telom, što  znači da ima ulogu eliminacije otpadnih stvari iz vašeg organizma.

 
Evo kako čučanj pomaže radu creva:

 
U položaju čučnja mišići se opuštaju, što čini prolaz kojim putuju otpadne stvari ravnim. S druge strane, dok sedite, taj je mišić napet i ometa prolaz.

Još je jedan deo creva svojevrsna prepreka pražnjenju creva - to je sigmoidno debelo crevo ili kolon, koji je zakrivljen. U položaju čučnja levim bedrom smanjujete zakrivljenost kolona, pase i zbog toga olakšava pražnjenje.


U videu pogledajte kako se izvodi ova vežba:

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Lovesensa

Povezane vesti:


>