Region

Svet

Bane Lalić MVP predstavio je album pod nazivom - Na slobodi!

U opuštenom ambijentu Košutnjaka, Bane Lalić  MVP predstavio je album pod nazivom "Na slobodi" (PGP RTS), kao i spot za naslovnu pesmu. Na albumu se nalazi   devet numera, uključujući i dve već poznate - "Da sanjamo", sa "Nevernim bebama", i "Vesela pesma", obrada Bajage i "Instruktora".

Bane Lalić MVP predstavio je album pod nazivom - Na slobodi! Foto: Bane LalićBaneta su podržale kolege Sergej Ćetković, Nikola Rokvić, bend Neverne Bebe  kompozitor Graja košarkaš Partizana Birčević, pevačica Jovana Pajić i njen suprug Sale Tropiko. 

Nigor je bio zadužen za pripremanje posluženje za mnogobrojne goste. Naime Igor Lazić je pripremao pasulj u kotlić koji je uvek najukusniji u prirodi. 

"Album "Na slobodi" je pravi primer naše autorske potrebe da se izrazimo bez ikakvih kompromisa i u sebi sadrži životna iskustva i edukativne poruke namenjene celom ljudskom rodu. Žanrovski je potpuno neopredeljen, što govori o potpunoj muzičkoj slobodi po čemu je album i dobio naziv..." ističe Bane Lalić, muzičar, kompozitor, tekstopisac i frontmen sastava MVP, povodom objavljivanja novog muzičkog materijala za PGP RTS.

Grupa MVP je nastala 2006. godine, a osnovali su je Bane Lalić i Žarko Kovačević, koji je četiri godine kasnije napravio transfer i prešao u bend "S.A.R.S." U izmenjenom sastavu, MVP je nastavio sa radom, objavljujući mnogobrojne, takođe izuzetno popularne pesme, poput "Celu noć i celi dan" i ''Volim kad te volim" i druge..

Prvi album, sa čak 15 numera, za PGP RTS su ovaj kantautor i bend MVP objavili 2009. godine („Blef") a mnoge od tih pesama su hitovi i danas. U studiju 6 Radio Beograda, u junu ove godine je održan mini koncert, u okviru koga su predstavljene nove pesme sa albuma „Na slobodi" (PGP RTS, septembar 2019.). Gost na albumu je grupa „Neverne bebe".Ističući da je svaka pesma "pravac za sebe, u svakom smislu", Lalić poverava svoje favorite:

"Meni su "Jugo na plin", "Na slobodi" i "Ratuje ceo svet" možda najdraže sa ovog albuma pa verujem da će se one prve ekranizovati. A slušaoci će morati da čuju sve nove pesme albuma „Na slobodi" i da sami procene šta im se najviše dopada, gde se prepoznaju. U svakom slučaju, mi smo kao i uvek svim pesmama posvetili veliku pažnju ali i vreme, jer svaki kreativni proces zahteva i vreme- da se čovek rehabilituje... A pošto mi pišemo i životne priče i iskrene, tako da- moralo je i neko iskustvo da se akumulira ..."

Zanimalo nas je gde autori i muzičari najbolje mogu da saznaju da li se i koliko publici dopada njihov novi materijal, da li se ta povratna reakcija najvidljivije ostvaruje na koncertima, na festivalskim nastupima ili možda tek na osnovu kotiranja na radijskim top listama?

"Definitvno uživo. Eenergija je najbolji pokazatelj atmosfere muzike. MVP čine 13 profesora muzike pa su koncerti izuzetno pozitivni i energični toliko- da i mi sami bezrezervno uživamo!"

Savet Baneta Lalića i benda MVP, onima koji dolaze- neafirmisanim mladim autorima, u vezi sa trajanjem i opstankom na domaćoj muzičkoj sceni, glasi:

"Mladim autorima savetujem da prave svoju muziku, iz svoje glave i da direktno i iskreno iz duše prenose svoja osećanja, ne oslanjajući se ni na jedan pravac koji je postavljen od strane muzičke industrije. Tako i samo tako će vas i publika osetiti, u potpunosti."

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>