Ostalo

Sme�no

Paprike u pavlaci! Najbolji recept!

Uvek je vreme da se jede ovo povrće! Sveža paprika je na našem tržištu dostupna od proleća do kasne jeseni a zahvaljujući gajenju u plastenicima i čuvanju u hladnjačama, dostupna nam je skoro cele godine. Suva i konzervirana paprika ili prerađevine od paprike dostupne su nam cele godine i tokom pripreme ne gube mnogo od korisnih vitamina i minerala. Paprike u pavlaci! Najbolji recept!

Paprike u pavlaci! Najbolji recept! Screenshoot/Youtube



Potrebno vam je za pripremu paprike u pavlaci:

20 paradajz-paprika iz tursije

500 g pavlake

500 g mladog kravljeg sira

4-5 čena belog luka

500 ml mleka

so

biber



Priprema:

Paprikama odstraniti drške i semenke, pa ih ostaviti da se ocede. Pomešajte pavlaku i sir, začinite po ukusu, dodajte beli luk, a ukoliko ga ne volite, slobodno ga izostavite. Ovom smesom punite paprike i ređajte u veću teglu. Mleko umlačite, posolite i nalijte paprike da ogreznu. Umesto mleka možete da koristite i smesu kojom punite paprike, u tom slučaju, možete odmah da ih koristite za jelo, a ako ih nalivate mlekom, morate da sacekate dan-dva, i tada će ukus biti blaži.
 

Kremasti krompir! Recept po kome ćete sigurno često spremati!

Sarma na starinski način! Poslužite je uz proju! (VIDEO RECEPT)




Evo još jednog recepta za brzi doručak ili večeru!

Pečena paprika sa pavlakom:

5-6 paprika
2 kašike ulja
3-4 čena belog luka
3-4 kašike kisele pavlake
so


Priprema:

Paprike oprati, očistiti od peteljki, iseći na filete, posoliti i pržiti poklopljeno na ulju, povremeno izmešati, tako 15-ak minuta. Tada dodati sitno beli luk i kiselu pavlaku, izmešati da baci još jedan ključ i jelo je gotovo i veoma ukusno.

Još ideja za pripremu zimnice pogledajte OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>